ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Η απαγόρευση εξόρυξης bitcoin οδηγεί τους «εξορυκτές» στη...μετανάστευση

19:22 - 29 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Κίνα: Η απαγόρευση εξόρυξης bitcoin οδηγεί τους «εξορυκτές» στη...μετανάστευση
Η απαγόρευση της Κίνας στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων έχει παραλύσει τον τομέα που είναι υπεύθυνος για πάνω από τη μισή παγκόσμια παραγωγή bitcoin. Ταυτοχρόνως, οι εξορυκτές (miners) έχουν αναγκαστεί να αφήσουν τα μηχανήματά τους και να ζητήσουν καταφύγιο σε μέρη όπως το Τέξας και το Καζακστάν.

“Πολλοί χρήστες εγκαταλείπουν την άσκηση εξόρυξης bitcoin για να τηρήσουν τους κανόνες της κυβέρνησης” είπε ένας ιδιοκτήτης μίας φάρμας κρυπτο-εξόρυξης στην επαρχία Σιτσουάν.

Η τοπική κυβέρνηση της Σιτσουάν, η οποία αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο εξόρυξης bitcoin στη Κίνα μετά τη Σιντζιάνγκ, απαγόρευσε την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων πριν από μία εβδομάδα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κίνας ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα πάρει σκληρότερα μέτρα κατά των συναλλαγών με bitcoin και των εξορύξεων του bitcoin σε μία προσπάθεια να ελαττώσει τα οικονομικά ρίσκα μετά από την παγκόσμια μανία με το bitcoin που επανάφερε τις υποθετικές επενδύσεις κρυπτονομισμάτων στην Κίνα. Ταυτοχρόνως, η Κίνα δοκιμάζει το δικό της ψηφιακό νόμισμα.

Οι Κινέζικες αρχές είπαν ότι τα κρυπτονομίσματα διαταράσσουν την οικονομία και επιτρέπουν παράνομες μεταφορές αγαθών και ξέπλυμα χρημάτων. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι το Πεκίνο φοβάται ότι ο πιθανός ανταγωνισμός για το ψηφιακό γουάν σε συνδυασμό με τον «πεινασμένο» τομέα της εξόρυξης bitcoin, θα βλάψει το περιβάλλον.

Μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου τα βασικότερα κέντρα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων πήραν μέτρα για να εξαλείψουν τις εξορύξεις.

Η τιμή του Bitcoin έπεσε κάτω από $30000 που είναι λιγότερο από το  μισό της τιμής που είχε κατά την κορύφωσή της τον Απρίλιο, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι θα υπάρξουν διαταραχές στον τομέα.

Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα δημιουργούνται ή εξορύσσονται από κομπιούτερ τα οποία χρειάζονται πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Οι περισσότεροι εξορυκτές στη Κίνα κλείνουν τα μηχανήματά τους και τα πουλάνε.

Το αποτέλεσμα αυτής της απαγόρευσης στη Κίνα είναι ότι όλες οι επιχειρήσεις εξόρυξης εκτός της Κίνας ωφελούνται αυτομάτως.

Οι τιμές των μηχανημάτων έχουν πέσει κατακόρυφα στην Κίνα. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τέτοιων μηχανημάτων στην Κίνα είπε ότι έχει διακόψει προσωρινά τις πωλήσεις των προϊόντων του και αναζητάει προμήθειες καλής ποιότητας από το εξωτερικό μαζί με πελάτες, σε μέρη όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ινδονησία και το Καζακστάν.

Κάποιοι Κινέζοι «εξορύκτες» έχουν ήδη δοκιμάσει να εξαπλωθούν στο εξωτερικό.

Η BIT Mining είπε την Δευτέρα ότι παρέδωσε επιτυχώς την πρώτη παρτίδα μηχανημάτων της στο Καζακστάν.

Ένας ιδιοκτήτης μίας φάρμας εξορύξεων στην Κίνα δήλωσε ότι “αν η κυβέρνηση δεν αντιστρέψει την πολιτική της, τότε δεν θα έχουμε επιλογή”. Συνεπώς, είπε ότι θα αναγκαστούν να εξερευνήσουν άλλες αγορές στο εξωτερικό, όπως το Καζακστάν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.