ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Επέτειος 100 ετών του Κομμουνιστικού Κόμματος- Μηνύματα στη Δύση

10:55 - 01 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Κίνα: Επέτειος 100 ετών του Κομμουνιστικού Κόμματος- Μηνύματα στη Δύση
Ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, προειδοποίησε ότι οι ξένες δυνάμεις θα «χτυπήσουν το κεφάλι τους» εάν επιχειρήσουν να εκφοβίσουν ή να επηρεάσουν τη χώρα, σε ομιλία του με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων Κομμουνιστικού Κόμματος, την Πέμπτη (1.7). Πρόσθεσε πως το Πεκίνο δεν θα επιτρέψει «ηθικοπλαστικό κήρυγμα», υπονοώντας τις ΗΠΑ.

Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επιδεινώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Εμπόριο, κατασκοπεία και πανδημία είναι ορισμένα από τα σημεία απόκλισης Πεκίνου και Ουάσινγκτον.

Επιπλέον, το ζήτημα της Ταϊβάν είναι μια σημαντική πηγή έντασης. Ενώ, η δημοκρατική Ταϊβάν βλέπει τον εαυτό της ως κυρίαρχο κράτος, το Πεκίνο βλέπει το νησί ως αποσχισμένη επαρχία. Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους, οφείλουν να παρέχουν στην Ταϊβάν τα μέσα για να αμυνθεί εάν το Πεκίνο χρησιμοποιήσει βία για να πάρει το νησί πίσω.

«Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την αποφασιστικότητα, τη βούληση και την ικανότητα του κινεζικού λαού να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα», σημείωσε ο Κινέζος Πρόεδρος αφήνοντας αιχμές για μία ενδεχόμενη παρέμβαση των ΗΠΑ.

Οι εορτασμοί της μακροβιότητας του Κόμματος περιελάμβαναν πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών, κανονιοβολισμούς και πατριωτικά τραγούδια. Πλήθος κόσμου παρεβρέθηκε.

Η χώρα έχει έχει δεχθεί έναν καταιγισμό πληροφοριών από τα ΜΜΕ όσον αφορά την ιστορία της Κίνας, πληροφορίες που έχουν εγκριθεί από Κόμμα.

{https://twitter.com/XHNews/status/1410381471307624450}

«Μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να σώσει την Κίνα, και μόνο ο σοσιαλισμός με κινέζικα χαρακτηριστικά μπορεί να αναπτύξει την Κίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζινπίνγκ. Ενώ, συμπλήρωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε κανέναν να εκφοβίζει, να καταπιέζει ή να υποτάσσει την Κίνα».

«Όποιος τολμήσει να προσπαθήσει να το κάνει θα χτυπάει το κεφάλι του αιματηρά στο Σινικό Τείχος του Χάλυβα που έχουν σφυρηλατηθεί περισσότεροι από 1,4 δισεκατομμύρια Κινέζοι», είπε.

Η Κίνα έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να περιορίσουν την ανάπτυξή της. Ως εκ τούτου, θεωρείται πως αυτά τα σχόλια είναι μία ακόμα έμμεση αναφορά στην Ουάσινγκτον.

Ο Πρόεδρος επαίνεσε το λαό για το «Νέο Κόσμο», που όπως είπε έχουν δημιουργήσει, συμπληρώνοντας ότι αυτός είναι ένας κόσμος που δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί χωρίς το Κόμμα.

Κλείνοντας, το πλήθος τραγούδησε ένα τραγούδι με τίτλο «Χωρίς το Κομμουνιστικό Κόμμα, δεν θα υπήρχε Νέα Κίνα».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:00 - 01 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.