ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεντρική τράπεζα Τουρκίας: Επιπλέον 4,2 δισ. δολάρια στα απαιτούμενα αποθεματικά

11:45 - 01 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Κεντρική τράπεζα Τουρκίας: Επιπλέον 4,2 δισ. δολάρια στα απαιτούμενα αποθεματικά
Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας δήλωσε την Πέμπτη ότι η τελευταία αναθεώρησή της για τους δείκτες απαιτήσεων αποθεματικών θα οδηγήσει σε αύξηση των απαιτούμενων αποθεματικών τουρκικής λίρας και συναλλάγματος κατά 13,2 δισεκατομμύρια λίρες (1,52 δισεκατομμύρια δολάρια) και 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι αύξησε τους δείκτες απαιτήσεων αποθεματικών σε ορισμένες υποχρεώσεις συναλλάγματος για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του νομισματικού μηχανισμού μετάδοσης, ως μέρος του στόχου της σταθερότητας των τιμών.

Πήρε επίσης μέτρα για να αυξήσει το μερίδιο της τουρκικής λιρέτας στις συνολικές καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα, λέγοντας ότι οι καταθέσεις συναλλάγματος που διατίθενται από τις 25 Ιουνίου και μετατρέπονται σε τουρκικές λιρέτες θα εξαιρούνται από υποχρεώσεις αποθεματικών.

Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι θα αυξήσει το ποσοστό αποζημίωσης για τα απαιτούμενα αποθεματικά, ανάλογα με το λόγο των καταθέσεων συναλλάγματος προς τις συνολικές καταθέσεις, καθώς και το λόγο των καταθέσεων λιρέτας που μετατράπηκαν από το forex στο συνολικό ποσό των καταθέσεων σε ξένο στις 25 Ιουνίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.