ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Τι δημιουργεί σκέψεις για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών

13:03 - 01 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Γερμανία: Τι δημιουργεί σκέψεις για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η παραλλαγή Δέλτα της COVID-19, έχει επικρατήσει με ποσοστό 80% επί των μολύνσεων στη Γερμανία, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο έχει τελικά νόημα η αυστηρή πολιτική ταξιδιωτικών περιορισμών σε χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, καθώς έχουν επίσης πολλά κρούσματα από την εν λόγω μετάλλαξη.

Ο υπουργός υγείας της χώρας, Γενς Σπαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Γερμανία θα μπορούσε να μειώσει την τρέχουσα απαίτηση καραντίνας 14 ημερών που επιβάλλει στους ταξιδιώτες από χώρες με υψηλά επίπεδα της παραλλαγής μόλις είναι βέβαιο ότι προστατεύονται τα εμβολιασμένα άτομα.

Νέες μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου προστατεύονται επαρκώς από την παραλλαγή Δέλτα, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι κανόνες θα μπορούσαν να επανεκτιμηθούν σύντομα, είπε ο κ. Σπαν, χωρίς ωστόσο να πει πότε μπορεί να συμβεί αυτό.

Επανέλαβε τη σημασία της επιτάχυνσης των εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι το 37% του πληθυσμού της Γερμανίας έχει λάβει 2 δόσεις, ενώ το 55% είχε κάνει την πρώτη δόση.

Να υπενθυμίσουμε πως η Γερμανία την περασμένη εβδομάδα κήρυξε την Πορτογαλία και τη Ρωσία ως «ζώνες παραλλαγής του ιού», που σημαίνει υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων, ακόμη και αν οι ταξιδιώτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό τεστ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ακυρώσεις κρατήσεων από τους Γερμανούς. Ενώ και η Βρετανία μπαίνει στην ίδια λίστα με αυτές τις χώρες.

Ο κ. Σπαν πρότεινε ότι τέτοιες χώρες θα μπορούσαν να μετατοπιστούν σε μια κατηγορία που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να σταματήσουν από την καραντίνα μετά από πέντε ημέρες, εάν έχουν αρνητικό τεστ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε από την μεριά της ότι η Γερμανία δεν πρέπει να επιβάλει απαγόρευση ταξιδιού στην Πορτογαλία, αλλά να περιοριστεί στην προϋπόθεση του αρνητικού τεστ και της καραντίνας κάποιων ημερών ώστε να συμβαδίζει με την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπεί στη διευκόλυνση των θερινών ταξιδιών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.