ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστρία: Άρση της παγκόσμιας ταξιδιωτικής προειδοποίησης

13:43 - 01 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Επετειακή μέρα είναι για την Αυστρία, καθώς το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, κάνει άρση της παγκόσμιας ταξιδιωτικής προειδοποίησης, που είχε το ίδιο εκδώσει πριν από 15 μήνες λόγω του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (1/7) σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, μόνο μερικές περιοχές με παραλλαγή ιών όπως η Βραζιλία, η Νότια Αφρική, η Ινδία και η Βρετανία είναι τώρα στο "κόκκινο", μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πλήρως απελευθερωμένη είναι πλέον η είσοδος από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσης από τα τρία κράτη των Δυτικών Βαλκανίων - τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, ενώ, σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, οι περισσότερες από τις μη ευρωπαϊκές χώρες θα αλλάξουν από „κόκκινο" σε „πορτοκαλί".

Για την είσοδο στην Αυστρία από χώρες με πορτοκαλί χρώμα απαιτείται πλήρης εμβολιασμός κατά του κορονοϊού ή ανάρρωση από τη νόσο.

Η πράσινη λίστα περιλαμβάνει επίσης ορισμένες μη ευρωπαϊκές χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ταϊλάνδη.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.