ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Ανούσιος ο ορισμός ειδικού εκπροσώπου του ΟΗΕ

17:09 - 01 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Ανούσιος ο ορισμός ειδικού εκπροσώπου του ΟΗΕ
Αμετακίνητος στη γραμμή της «λύσης» του Κυπριακού εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ παραμένει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι δεν έχει καμία αξία και δικαιοδοσία ο ορισμός ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ενώ στην ίδια κατεύθυνση υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι μειονότητα στην Κύπρο.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την ΕΕ να κάνει τα απαραίτητα βήματα στο θέμα του «δίκαιου διαμοιρασμού» των πόρων στο νησί.

«Αγνοούμε πλήρως τη νοοτροπία που αντιμετωπίζει τους Τουρκοκύπριους σαν μειονότητα στην Κύπρο. Η πρόταση του προέδρου μας για μια περιφερειακή σύνοδο, βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι, όπως και οι προτάσεις της «ΤΔΒΚ» για δίκαιο διαμοιρασμό των πόρων. Καλούμε την ΕΕ να κάνει τα απαραίτητα βήματα, διαφορετικά θα τα κάνουμε εμείς» είπε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ συνέχισε λέγοντας ότι «ο ορισμός ενός ειδικού εκπροσώπου από τα Ηνωμένα Έθνη για την Κύπρο, δεν έχει καμία αξία, καθώς δεν θα έχει καμία δικαιοδοσία στις συζητήσεις».

Από την πλευρά του, ο Τατάρ κάλεσε τους Ελληνοκύπριους να ενεργήσουν όπως απαιτεί η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο νησί.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:22 - 01 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.