ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο: Επαναφορά των κατηγοριών για διαφθορά, εναντίον της Επιτρόπου Κυριακίδου!

11:40 - 02 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ευρωκοινοβούλιο: Επαναφορά των κατηγοριών για διαφθορά, εναντίον της Επιτρόπου Κυριακίδου!
Με νέα τους ερώτηση προς την Κομισιόν, 11 ευρωβουλευτές της Ομάδος Ταυτότητας και Δημοκρατίας (Jean-Lin Lacapelle, Gilles Lebreton, Catherine Griset, Gunnar Beck, Maximilian Krah, Nicolaus Fest, Hélène Laporte, Francesca Donato, Gilbert Collard, André Rougé, Aurélia Beigneux), επαναφέρουν το θέμα εμπλοκής της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου σε σκάνδαλο διαφθοράς στην Κύπρο και «φρεσκάρουν» τις αμφιβολίες τους, για ορθή διαχείριση στον τομέα των εμβολίων!

Όπως υπενθυμίζουν, υπάρχουν επί του παρόντος αναφορές στον Τύπο για ένα εθνικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η κ. Στέλλα Κυριακίδου, Ευρωπαϊκή Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η οποία κατάγεται από την Κύπρο.

Μια εταιρεία που ανήκει στον άντρα της κυρίας Κυριακίδου λέγεται ότι έλαβε δάνειο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για τα οποία δεν ήταν επιλέξιμη, καθώς υπήρχε έλλειψη επαρκούς ασφάλειας. Το δάνειο χορηγήθηκε από δημόσια τράπεζα που ήταν σε εύθραυστη κατάσταση και είχε επανειλημμένα διασωθεί από τους φορολογούμενους της Κύπρου.

Τονίζουν, ακόμη, ότι η Επίτροπος κατηγορήθηκε ότι δεν ανέφερε την ιδιοκτησία του συζύγου της στην εταιρεία στη δήλωση συμφερόντων της.

Καταλήγουν δε, υπογραμμίζοντας ότι :

-Δεν εναπόκειται σε εμάς να λάβουμε θέση για μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα κράτος μέλος. Ωστόσο, το κοινό ανησυχεί όταν αναφέρεται η λέξη «διαφθορά». Η κ. Κυριακίδου επέβλεψε παραγγελίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εμβόλια κορονοϊού, παραγγελίες που θα μπορούσαν να βλάψουν τα συμφέροντα της Ένωσης.

-Προκειμένου να καθησυχάσει σωστά το κοινό, η Επιτροπή καλείται να απαντήσει στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  1. Γνωρίζει αυτήν την κατάσταση;
  2. Ποια είναι η επίσημη θέση της επί του θέματος και, εάν είναι απαραίτητο, ποια μέτρα θα λάβει;
  3. Ποιες εγγυήσεις μπορεί να δώσει ότι οι παραγγελίες για εμβόλια δεν αμαυρώθηκαν από τυχόν ακατάλληλη διαχείριση;

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.