ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δισεκατομμυριούχοι κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα «κατακτήσει» πρώτος το διάστημα

12:08 - 02 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Δισεκατομμυριούχοι κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα «κατακτήσει» πρώτος το διάστημα
Έπειτα από εβδομάδες με τις φήμες να οργιάζουν, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον επιβεβαίωσε ότι ελπίζει να φτάσει στην άκρη του διαστήματος πριν από τον Τζεφ Μπέζος.

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι ίδρυσαν ο καθένας τις δικές τους εταιρείες διαστημικών πτήσεων - ο Μπέζος ξεκίνησε τη Blue Origin το 2000 και ο Μπράνσον δημιούργησε την Virgin Galactic το 2004 - με το όνειρο να φτάσουν στο διάστημα οι ίδιοι. Ο προσωπικός τους αγώνας, ενδέχεται να τελειώσει το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Virgin Galactic ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει δοκιμαστική πτήση στις 11 Ιουλίου.

«Πάντα ήμουν ονειροπόλος. Η μαμά μου με δίδαξε να μην τα παρατάω ποτέ και να φτάνω στα αστέρια», δήλωσε ο Μπράνσον στο Twitter. «Στις 11 Ιουλίου, ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε αυτό το όνειρο σε πραγματικότητα».

Ο Μπράνσον θα πετάξει ως ειδικός αποστολής με ακόμη πέντε άτομα, δύο εκ των οποίων, οι πιλότοι του διαστημόπλοιου VSS Unity.

Αυτή θα είναι η πρώτη πλήρης πτήση της Virgin Galactic, αν και η εταιρεία έχει πετάξει ανθρώπους στην άκρη του διαστήματος τρεις φορές.

Υπάρχει κάποια συζήτηση για το πού ξεκινά το διάστημα. Τόσο το Μπράνσον, όσο και το Μπέζος, θα πετάξουν σε μια γκρίζα περιοχή. Κανένας δεν θα εισέλθει στην τροχιά γύρω από τη Γη.

Το διαστημόπλοιο του Μπέζος, έχει ως στόχο να φτάσει 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου ορισμένοι λένε ότι ξεκινά το διάστημα. Θα βιώσει τρία λεπτά έλλειψης βαρύτητας και μετά θα προσγειωθεί.

Η Virgin Galactic δεν έχει μοιραστεί το προγραμματισμένο υψόμετρο για την πτήση, αλλά τοVSS Unity δεν έχει πετάξει ποτέ πέρα από αυτό το σημείο.

Τόσο η Virgin Galactic όσο και η Blue Origin ελπίζουν τελικά να μεταφέρουν πελάτες που πληρώνουν σε αυτά τα ύψη.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:36 - 02 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.