ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαουδική Αραβία: Κλείνει τα σύνορα σε τρεις χώρες λόγω κορονοϊού

14:47 - 03 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Τα σύνορά της με τρεις χώρες κλείνει η Σαουδική Αραβία, αναστέλλοντας όλες τις πτήσεις μεταξύ αυτών, στο πλαίσιο της μάχης που δίνει κατά της διασποράς μιας "νέας" παραλλαγής του κορονοϊού, χωρίς να διευκρινίσει ποιας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Αναλυτικότερα, οι πτήσεις προς και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως επίσης την Αιθιοπία και το Βιετνάμ, "αναστέλλονται" από αύριο Κυριακή 4/7 και οι υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας, όπως οι ξένοι που διαμένουν εκεί, κατά την επιστροφή τους θα πρέπει να τίθενται σε "μια καραντίνα" 14 ημερών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον, "οι πολίτες απαγορεύεται να μεταβαίνουν απευθείας ή μέσω άλλων σταθμών, χωρίς την άδεια των αρμόδιων αρχών προηγουμένως", προς αυτές τις τρεις χώρες, συμπληρώνεται.

Η απόφαση ελήφθη "υπό το φως της υφιστάμενης επιδημιολογικής κατάστασης του κορονοϊού και της εξάπλωσης ενός νέου μεταλλαγμένου στελέχους του ιού", χωρίς να κατονομάζεται ρητά η παραλλαγή Δέλτα, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία κι η οποία έχει αναγκάσει πολλές χώρες να λάβουν νέα περιοριστικά μέτρα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έχουν ανοίξει σε μεγάλο βαθμό τα σύνορά τους στους ξένους τουρίστες, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι έχουν καταγράψει κρούσματα των παραλλαγών Δέλτα, Βήτα και Άλφα. Η χώρα έχει αναστείλει τις πτήσεις με την Ινδία.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.