ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amazon: Κυκλοφορεί στην Ευρώπη την... αμφιλεγόμενη Alexa για παιδιά

08:30 - 05 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Amazon: Κυκλοφορεί στην Ευρώπη την... αμφιλεγόμενη Alexa για παιδιά
Η Amazon θα κυκλοφορήσει μία εκδοχή του Echo Dot smart speaker για τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετικά χρόνια μετά την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ.

Το ηχείο, που έρχεται σε σχήμα πάντα ή τίγρης, είναι ένας τρόπος εκμάθησης που επιτρέπει στα παιδιά “να περάσουν καλά και να μάθουν με την Alexa”.

Ωστόσο, οι κριτικοί, λένε ότι οι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι αυτό θα συλλέγει πληροφορίες για τα παιδιά τους. Η Amazon από τη μεριά της βέβαια δήλωσε ότι έχει επιβάλλει αυστηρούς κανόνες ασφαλείας στη συσκευή.

“Διενεργούμε πολλές δοκιμές και γι’ αυτό έχουμε αυστηρά μέτρα για το Echo Dot Kids, το Amazon Kids και το Amazon Kids+, τα οποία προστατεύουν τα παιδιά και παρέχουν στους γονείς διαφάνεια και έλεγχο στην συγκεκριμένη εμπειρία. Έτσι, δημιουργείται ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο τα παιδιά μπορούν να μάθουν και να περάσουν καλά”, δήλωσε η Amazon.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις για να κυκλοφορήσει το προϊόν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Amazon είπε: “Υπάρχουν πολλά στοιχεία και προκλήσεις που εμφανίζονται όταν προσπαθείς να επεκταθείς σε άλλες χώρες και γλώσσες, και ιδίως σχετικά με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να είσαι τοπικά επίκαιρος”.

Η συσκευή έρχεται με μία ετήσια συνδρομή στο Amazon Kids, η οποία προσφέρει περιεχόμενο με την Alexa όπως φιλικές-προς-τα-παιδιά ικανότητες και ηχογραφημένα βιβλία.

Θα επιτρέπει επίσης στους γονείς να μπλοκάρουν πράγματα, όπως, ακατάλληλους στίχους τραγουδιών στις εφαρμογές με μουσική, καθώς και να θέσουν χρονικά όρια για να μην επιτρέπουν στα παιδιά “να μιλάνε με την Alexa μέχρι αργά το βράδυ”.

Η λειτουργία του Magic Word θα επιβραβεύει τα παιδιά που χρησιμοποιούν την λέξη “παρακαλώ”.

Ωστόσο, ειδικοί ασφαλείας, συμβουλεύουν τους γονείς να το σκεφτούν καλά πριν αγοράσουν την συσκευή.

“Πρέπει να κάτσουμε να σκεφτούμε αν αυτή είναι μία τεχνολογία που θες να βρίσκεται στο δωμάτιο του παιδιού σου” είπε ένας ειδικός. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η συσκευή θα καταγράφει τις συνομιλίες που έχει με το παιδί σου.

“Αυτό το ηχείο θα συλλέγει, θα επεξεργάζεται και θα αναλύει αυτές τις πληροφορίες, και πιθανότατα θα τις μοιράζεται με τρίτους”.

Η Amazon, όμως, το αρνήθηκε αυτό λέγοντας: “Έχουμε χτίσει μία ιδιωτικότητα και ασφάλεια στην λειτουργία της Alexa. Ποτέ δεν μοιραζόμαστε ηχογραφήσεις με τρίτους. Οι γονείς πρέπει να δώσουν έγκριση για να ανοίξουν αυτή τη συσκευή και μπορούν να επανεξετάσουν και να διαγράψουν ηχογραφήσεις που δεν θέλουν”.

Το 2019 μία συμμαχία μεταξύ οργανισμών προστασίας των παιδιών και από ομάδες ιδιωτικότητας υπέβαλλαν μία αίτηση στο Federal Trade Commission ζητώντας του να ερευνήσει το Echo Dot Kids. Είπαν ότι ενώ η συσκευή επιτρέπει τους γονικούς ελέγχους, δεν επιτρέπει γονικούς ελέγχους για το πως η Amazon χειρίζεται τα δεδομένα των παιδιών.

Το Echo Dot Kids θα κοστίζει £59.99 και θα είναι διαθέσιμο από τις 21 Ιουλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.