ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρά την απειλή της ινδικής μετάλλαξης το Ευρωκοινοβούλιο...στον «κόσμο» του!

15:01 - 05 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Παρά την απειλή της ινδικής μετάλλαξης το Ευρωκοινοβούλιο...στον «κόσμο» του!
Στον «κόσμο» του μοιάζει να ζει το Ευρωκοινοβούλιο αφού, στην ατζέντα της συνεδρίασης της Ολομέλειας του στο Στρασβούργο (5-8 Ιουλίου), απουσιάζουν ζέοντα θέματα, όπως είναι η απειλή της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού και το «μπάχαλο» που έχει δημιουργηθεί με τους εμβολιασμούς!

Με υπερηφάνεια το Ευρωκοινοβούλιο ανακοινώνει ότι, στην συνεδρίαση της Ολομέλειας του που ξεκινά σήμερα (5/7) στο Στρασβούργο, κυρίαρχα θέματα στην «Ατζέντα» της είναι τα δικαιώματα των ΛΟΑΔΜΙ στην Ουγγαρία, οι προτεραιότητες της προεδρίας της Σλοβενίας και το κράτος δικαίου στην ΕΕ.

Το μόνο θέμα, που φαίνεται να έχει σχέση με την πανδημία και περιλαμβάνεται στην «ατζέντα», είναι η έγκριση της διαπραγματευτικής του θέσης, πριν την έναρξη συνομιλιών με το Συμβούλιο για τον ρόλο του, με βάση τα διδάγματα από την πανδημία. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Κατά τ’ άλλα την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές θα εξετάσουν την κατάσταση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ουγγαρία και καλούν την Επιτροπή να διασαφηνίσει τι δράσεις προτίθεται να αναλάβει.

Το πρωί της Τρίτης, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις προτεραιότητες της εκ περιτροπής προεδρίας της Σλοβενίας στο Συμβούλιο της ΕΕ με τον πρωθυπουργό της χώρας, Γιάνεζ Γιάνσα, μιας και τους επόμενους έξι μήνες, η Σλοβενία αναμένεται να εστιάσει στη διευκόλυνση της ανάκαμψης και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές συζητούν τις αναμενόμενες κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των κανόνων που θέτουν το σεβασμό του κράτους δικαίου ως προϋπόθεση για την εκταμίευση ευρωπαϊκών κονδυλίων στα κράτη μέλη. Η ψηφοφορία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα εγκρίνει τη διαπραγματευτική του θέση πριν την έναρξη συνομιλιών με το Συμβούλιο για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, με βάση τα διδάγματα από την πανδημία.

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το πρόγραμμα "Συνδέοντας την Ευρώπη", ύψους 30 δισ. ευρώ. Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της περιφερειακής συνδεσιμότητας της ΕΕ μέσω της ανάπτυξης έργων υποδομών, ψηφιακής τεχνολογίας και ενέργειας με ορίζοντα το 2030..

Καλή τη πίστη οι ευρωβουλευτές, έστω κι’ αν άργησαν, θα συζητήσουν τη χρηματοδότηση κοινών πολιτικών ασύλου, μετανάστευσης και ένταξης αλλά και πολιτικών φύλαξης των συνόρων καθώς και την πρόληψη της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών στο διαδίκτυο

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.