ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το NBA «γεφυρώνει» τις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας

22:42 - 07 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Το NBA «γεφυρώνει» τις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας
Την ώρα που οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα είναι τεταμένες, το NBA παίρνει θέση τονίζοντας ότι επιθυμεί να ενώσεις τις δύο χώρες.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας, Άνταμ Σίλβερ, μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για «μεγαλύτερα γεωπολιτικά ζητήματα» που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό μπάσκετ, εξαιτίας της διαμάχης των δύο υπερδυνάμεων.

Οι διαφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κυμαίνονται από το εμπόριο έως τις χρηματοδοτήσεις και την τεχνολογία.

«Νομίζω ότι παραμένει σημαντικό, ιδίως όταν οι εντάσεις είναι υψηλές μεταξύ των κυβερνήσεων, να ενισχύσουμε αυτές τις αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές σχέσεις», δήλωσε ο Silver.

«Το έχω πει από την αρχή. Σίγουρα δεν σημαίνει ότι ευλογούμε ό, τι συμβαίνει στην Κίνα με οποιονδήποτε τρόπο. Είμαστε ριζικά μια αμερικανική εταιρεία, και έτσι ακολουθούμε την πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Το NBA έχει ενδιαφέρον να βρει κοινό έδαφος, καθώς η «παρουσία» του στην Κίνα αξίζει πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Υπάρχουν συμφωνίες για τηλεοπτικά δικαιώματα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία τεχνολογίας Tencent με έδρα την Κίνα .

Και δεν είναι μόνο τα τηλεοπτικά δικαιώματα: Στις αρχές Ιουνίου επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου κάλεσε τους αστέρες του μπάσκετ να διακόψουν τη συνεργασία με κινεζικές εταιρείες αθλητικών ειδών που χρησιμοποιούν βαμβάκι που καλλιεργείται στην περιοχή Xinjiang της Κίνας.

Η Επιτροπή κάνει λόγο για στην καταναγκαστική εργασία που λένε ότι πραγματοποιείται στην περιοχή.

Σε επιστολή της προς την ένωση παικτών του ΝΒΑ, η επιτροπή αναφέρει ότι περισσότεροι από δώδεκα παίκτες του ΝΒΑ είχαν συμφωνίες με τις εταιρείες αθλητικών ειδών ANTA, Li-Ning και Peak με έδρα την Κίνα.

«Οι παίκτες συνέχισαν να υπογράφουν νέες συμφωνίες με την Anta Sports» τονίζεται.

«Πιστεύουμε ότι οι εμπορικές σχέσεις με εταιρείες που παράγουν βαμβάκι στο Xinjiang απειλούν τη φήμη των παικτών του ΝΒΑ και το ίδιο το ΝΒΑ» αναφέρουν, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές βαμβακιού από την εν λόγω περιοχή.

Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση η Xinjiang Production and Construction Corps έχει δεσμούς με τον κινεζικό στρατό ενώ φέρεται να χρησιμοποιεί κρατούμενους Μουσουλμάνους Ουιγούρους που υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία.

«Οι παίκτες του ΝΒΑ δεν πρέπει καν να υποστηρίζουν σιωπηρά τέτοιες φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε η επιστολή.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:08 - 07 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.