ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάκερς έκλεψαν προσωπικά δεδομένα πελατών της Morgan Stanley

19:05 - 08 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Χάκερς έκλεψαν προσωπικά δεδομένα πελατών της Morgan Stanley
Η Morgan Stanley γνωστοποίησε ότι προσωπικά δεδομένα ορισμένων πελατών της εταιρείας εκλάπησαν έπειτα από παραβίαση δεδομένων τον Ιανουάριο που αφορούσε έναν τρίτο προμηθευτή, στην οποία οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και αριθμών κοινωνικής ασφάλισης μερικών πελατών.

Η τράπεζα ειδοποιήθηκε για τη συγκεκριμένη παραβίαση τον Μάιο από την Guidehouse, προμηθευτή που παρέχει υπηρεσίες συντήρησης λογαριασμών στην επιχείρηση StockPlan Connect της Morgan Stanley, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε επιστολή με ημερομηνία 2 Ιουλίου.

Τα κλεμμένα αρχεία που περιλάμβαναν ονόματα πελατών, διευθύνσεις, ημερομηνία γέννησης, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και εταιρικές επωνυμίες, ανέφερε η τράπεζα.

Οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στις πληροφορίες εκμεταλλευόμενοι ένα «τρωτό σημείο» στον διακομιστή Accellion FTA της Guidehouse, που αποκαταστάθηκε εντός πέντε ημερών.

Παρά την κρυπτογράφηση των αρχείων, οι χάκερς κατάφεραν να αποκτήσουν το «κλειδί» αποκρυπτογράφησης, ανέφερε η τράπεζα.

«Είμαστε σε στενή επαφή με την Guidehouse και λαμβάνουμε μέτρα για να μετριάσουμε τους πιθανούς κινδύνους για τους πελάτες», σημείωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.