ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Σύσταση για αποφυγή διακοπών σε Ισπανία και Πορτογαλία

20:01 - 08 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Γαλλία: Σύσταση για αποφυγή διακοπών σε Ισπανία και Πορτογαλία
H κυβέρνηση της Γαλλίας προειδοποίησε τους πολίτες της να μην κάνουν διακοπές στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, ως ένδειξη της ταχύτατης εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία μπορεί να διαλύσει το ευρωπαϊκό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, o Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμέντ Μπον εξέδωσε «προειδοποιητικό μήνυμα» και συνέστησε σε όσους δεν έχουν κάνει κράτηση στις χώρες αυτές να επιλέξουν κάποιον εγχώριο προορισμό.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για να διευκολύνουν τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις. Αλλά η μετάλλαξη Δέλτα και η αύξηση των κρουσμάτων βάζουν εμπόδια στις προσπάθειες άρσης των περιοριστικών μέτρων, με κάποιες κυβερνήσεις να αναστέλλουν τα σχέδια για χαλάρωση των περιορισμών. 

Ενόσω οι χώρες δίνουν μάχη να αφήσουν πίσω τους την πανδημία, νέα στοιχεία υποδεικνύουν το μέγεθος της τραγωδίας, με τον Π.Ο.Υ. να ανακοινώνει ότι οι συνολικοί θάνατοι έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν τον υψηλότερο δείκτη νοσηρότητας στην Ευρώπη μετά την Κύπρο, όπως δείχνουν τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών. Και οι δύο χώρες είναι εξαρτημένες από τον τουρισμό και η προειδοποίηση του Γάλλου υπουργού μπορεί να θέσει την ανάκαμψη των οικονομιών τους σε κίνδυνο. 

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, ειδικά στην Πορτογαλία» υπογράμμισε ο Μπον στο κανάλι France 2. 

H κυβέρνηση θα εξετάσει την κατάσταση τη Δευτέρα και μπορεί να λάβει μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και συνοριακών ελέγχων και τοπικών περιορισμών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.