ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Νέα πυρκαγιά- Εκκένωση σπιτιών

12:50 - 09 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Κύπρος: Νέα πυρκαγιά- Εκκένωση σπιτιών
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Πέρα Πεδί Λεμεσού, στην Κύπρο.Οι δυνάμεις Πυρόσβεσης της χώρας τέθηκαν σε κινητοποίηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο σπεύδει ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, ενώ ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, δήλωσε ότι «η πυρκαγιά είναι σοβαρή, καθώς απειλούνται οικίες και το δάσος του Τροόδους». Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος εκκενώνονται και κατοικίες.

Ο υπουργός, από την πλευρά του, έκανε λόγο λίγο αργότερα για βελτιωμένη εικόνα από το μέτωπο.

Σημειώνεται ότι η καταστροφική πυρκαγιά, που είχε ξεσπάσει την προηγούμενη εβδομάδα στο χωριό Αρακαπάς της επαρχίας Λεμεσού, επεκτάθηκε στα χωριά της γύρω περιοχής (Επταγώνια, Ακαπνού, Ορά, Μελίνη, Συκόπετρα, Οδού, Αγιοι Βαβατσινιάς και Βαβατσινιά) αφήνοντας πίσω της τέσσερις νεκρούς και καμένη γη, καλλιεργήσιμη και δασική, έκταση που εκτιμάται ότι φτάνει τα 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενώ επηρέασε 10 κοινότητες, εκ των οποίων οκτώ χρειάστηκε να εκκενωθούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.