ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Ισραήλ χορηγεί τρίτη δόση εμβολίου - Ποιους αφορά

16:04 - 11 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Το Ισραήλ χορηγεί τρίτη δόση εμβολίου - Ποιους αφορά
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου της Pfizer σε ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά ακόμη εξετάζει αν μια τρίτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να χορηγείται στο σύνολο των πολιτών.

Η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε αύξηση των νέων κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα -από μονοψήφιους αριθμούς σε περίπου 450 κρούσματα την ημέρα -και η χώρα έχει επισπεύσει την επόμενη παραγγελία εμβολίων της Pfizer.

Ο υπουργός Υγείας Νιτζάν Χόροβιτς δήλωσε ότι οι ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, οι οποίοι έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, θα μπορούν να λάβουν και μια ενισχυτική δόση και η απόφαση για τον γενικό πληθυσμό εκκρεμεί.

Η Pfizer και ο εταίρος της, η BioNTech SE, οι βασικοί προμηθευτές της ταχείας εμβολιαστικής εκστρατείας που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο στο Ισραήλ, ανακοίνωσαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ζητήσουν από τις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές εντός εβδομάδων να δώσουν άδεια για ενισχυτικές δόσεις εμβολίων.

Οι δύο εταιρείες επικαλέστηκαν έναν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης μετά έξι μήνες στο αίτημα άδειας για τρίτη δόση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.