ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάουτσι: Δεν χρειάζεται τρίτη δόση του εμβολίου αυτή την στιγμή

22:09 - 11 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Φάουτσι: Δεν χρειάζεται τρίτη δόση του εμβολίου αυτή την στιγμή
Η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχει τεθεί στο "τραπέζι" των ειδικών, την ώρα που "καλπάζει" σε παγκόσμιο επίπεδο η ινδική μετάλλαξη.

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος, Άντονι Φάουτσι, διαμηνύει, από την πλευρά του, ότι δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή τρίτη δόση του εμβολίου, παρά το γεγονός ότι η Pfizer ανακοίνωσε πως αναπτύσσει και τρίτη δόση.

«Αυτή τη στιγμή, έχοντας τις πληροφορίες που πρέπει, δεν χρειάζεται να δώσουμε στον κόσμο την τρίτη δόση», δήλωσε ο Φάουτσι στο CNN.

Ο Φάουτσι ξεκαθάρισε, την ίδια στιγμή, ότι εξετάζεται προσεκτικά αν και πότε θα χορηγηθεί τρίτη δόση.

Προβληματισμό εγείρει η ταχύτητα διάδοσης της ινδικής μετάλλαξης, με το στέλεχος να έχει επικρατήσει σε ποσοστό άνω του 90% στη Βρετανία και άνω του 50% στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις Pfizer και ΒioNΤech, η τρίτη δόση θα υψώσει τείχος προστασίας απέναντι σε όλες τις μεταλλάξεις, συμπεριλαμβανομένης της ινδικής.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου της Pfizer σε ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ ακόμη εξετάζει αν μια τρίτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να χορηγείται στο σύνολο των πολιτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.