ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολλανδία: Ο πρωθυπουργός ζητά συγγνώμη για τη χαλάρωση των μέτρων

16:42 - 12 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ολλανδία: Ο πρωθυπουργός ζητά συγγνώμη για τη χαλάρωση των μέτρων
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, παραδέχθηκε τη Δευτέρα (12/7) ότι οι περιορισμοί του κορονοϊού ήρθησαν πολύ γρήγορα στη χώρα, ενώ ζήτησε συγγνώμη καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα του έτους.

Την προηγούμενη Παρασκευή, η ολλανδική κυβέρνηση επέβαλε ξανά περιορισμούς σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα μεταξύ νεαρών ενηλίκων, δύο εβδομάδες μετά την άρση των περισσότερων μέτρων του lockdown στη χώρα ενώ μειώνονταν τα κρούσματα.

«Αυτό που νομίζαμε ότι θα ήταν δυνατόν, αποδείχθηκε αδύνατον στην πράξη», υποστήριξε ο Ρούτε. «Είχαμε κακή κρίση, κάτι για το οποίο μετανιώνουμε και για το οποίο ζητάμε συγγνώμη».

Η κίνησή του σηματοδοτεί ιδιαίτερη αλλαγή στη στάση του την Παρασκευή, όταν συστηματικά υπεραμύνθηκε της προηγούμενης χαλάρωσης των περιορισμών αναφερόμενος σε ένα «λογικό μέτρο» και αρνήθηκε να δεχθεί την ευθύνη για πιθανή κακοδιαχείριση από την κυβέρνησή του.

Τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες στα υψηλότερα επίπεδα του 2021 μετά την απόφαση να ανοίξουν πλήρως τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης πριν από δύο εβδομάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.