ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Συνέχιση υποστηρικτικής δημοσιονομικής στάσης και του χρόνου

22:05 - 12 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Eurogroup: Συνέχιση υποστηρικτικής δημοσιονομικής στάσης και του χρόνου
Η σημερινή (12/7) συνάντηση του Eurogroup, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου Πασκάλ Ντόναχιου, επιβεβαίωσε την συνέχιση της υποστηρικτικής δημοσιονομικής στάσης και το επόμενο έτος.

Μάλιστα, την Τρίτη αναμένεται ένα πρώτο σύνολο 12 αποφάσεων του Συμβουλίου για την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

«Αυτή είναι μια πραγματικά σημαντική στιγμή για την  ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και συμβολίζει την αποφασιστικότητά μας να πετύχουμε περισσότερα μαζί από ό, τι θα μπορούσαμε να έχουμε ατομικά απέναντι στην πανδημία», ενώ υπογράμμισε ότι συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη μετάλλαξη Δέλτα.

Oι υπουργοί Οικονομικών συζήτησαν για τη συνολική δημοσιονομική θέση της ζώνης του ευρώ. 

«Η πολιτική μας μέχρι στιγμής ήταν πολύ υποστηρικτική και αναμένεται να συνεχιστεί έως το 2022… Η συζήτησή μας σήμερα έδειξε ότι οι υπουργοί και τα θεσμικά όργανα παραμένουν σε συμφωνία ότι η υποστηρικτική δημοσιονομική στάση είναι κατάλληλη για ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ το επόμενο έτος, και ότι η προγραμματισμένη δημοσιονομική στήριξη φαίνεται επαρκής στην τρέχουσα συγκυρία. Μια σταδιακή αλλαγή στον προσανατολισμό των μέτρων,  από έκτακτης ανάγκης σε μέτρα υποστήριξης της ανάκαμψης βρίσκεται σε εξέλιξη και θα πρέπει να διατηρήσουμε την ευελιξία της πολιτικής στο μέλλον.

Ο Πασκάλ Ντόναχιου, αναφέρθηκε και στα επίδικα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Ευρωζώνης: «Το βασικό ζήτημα για τη ζώνη του ευρώ θα είναι ο τρόπος προσαρμογής της δημοσιονομικής μας πολιτικής καθώς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση της πανδημίας. Αλλά σε αυτό σήμερα, είχαμε μόνο μια προκαταρκτική σκέψη και είναι θέμα που πρέπει να επιστρέψουμε μετά το καλοκαίρι».

Τελευταία τροποποίηση στις 00:17 - 13 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.