ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάς- Γαλλία... ίδια μέτρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

09:22 - 13 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ελλάς- Γαλλία... ίδια μέτρα για τη μετάλλαξη Δέλτα
Με διαφορά λίγων ωρών, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσαν παρόμοια μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Δέλτα, με στόχο παράλληλα και την τόνωση των εμβολιαστικών προγραμμάτων σε Ελλάδα και Γαλλία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι οι εμβολιασμοί θα είναι υποχρεωτικοί για το υγειονομικό προσωπικό και για όσους εργάζονται με ευάλωτα άτομα στη Γαλλία.

Στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε πρώτη φάση μόνο για τα άτομα που εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Για τους υπόλοιπους υγειονομικούς υπάρχει περιθώρια μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Παρόμοια τα μέτρα σε Ελλάδα και Γαλλία και για την εστίαση, με τον κ. Μακρόν να δηλώνει πως οι πολίτες θα μπαίνουν σε εστιατόρια και καφετεριες μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Αντίστοιχα και στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην εφαρμόσει τελικά το σύστημα με αμιγείς και μικτούς χώρους. Οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης θα είναι αποκλειστικά για άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον κορονοϊό.

Ο Πρόεδρος Μακρόν στο διάγγελμά του είπε ότι «ο εμβολιασμός όλων των Γάλλων είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέψει στην κανονική ζωή», ενώ αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας. Έκανε θετικές προβλέψεις, αλλά προειδοποίησε ότι η οικονομική ανάκαμψη εξαρτάται από την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού.
 
Ακριβώς δηλαδή ότι είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε για μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα δύο χρόνια, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους ανεμβολίαστους πως δεν πρέπει να κρατήσουν... πίσω τη χώρα.
 
Άλλο ένα κοινό σημείο είναι πως η εκστρατεία εμβολιασμών επιβραδύνεται και η μετάλλαξη Δέλτα δείχνει τα δόντια της...
 
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.