ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τράπεζα της Ιαπωνίας προσφέρει αισιόδοξη προοπτική ενόψει πανδημίας

09:55 - 13 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Η τράπεζα της Ιαπωνίας προσφέρει αισιόδοξη προοπτική ενόψει πανδημίας
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα προσφέρει μια προσεκτικά αισιόδοξη άποψη για την οικονομία σε νέες τριμηνιαίες προβλέψεις που θα δημοσιεύσει την Παρασκευή (16/7).

Είναι δεδομένο πως η ανανεωμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 βλάπτει την κατανάλωση και την ανάπτυξη της ζήτησης σε μεγάλο βαθμό στο εξωτερικό, ωστόσο, η κεντρική τράπεζα (Bank of Japan BOJ) θα αποκαλύψει επίσης λεπτομέρειες για ένα νέο σχέδιο για την ενίσχυση της χρηματοδότησης για δραστηριότητες που στοχεύουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Σε νέες τριμηνιαίες προβλέψεις που αναμένονται επίσης την Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο φαίνεται να περικόπτει τις προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2022 από την τρέχουσα εκτίμηση 4,0% που έγινε πριν από τρεις μήνες, σύμφωνα με ορισμένες πηγές στο Reuters.

Ωστόσο, η BOJ θα εμμείνει στην άποψή της ότι η οικονομία κατευθύνεται προς μια μέτρια ανάκαμψη και ενδέχεται να αναβαθμίσει ελαφρώς την πρόβλεψη ανάπτυξης της επόμενης οικονομικής χρήσης με προσδοκίες ότι οι σταθεροί εμβολιασμοί θα ενισχύσουν τη ζήτηση.

Σε ένα περίγραμμα του καθεστώτος που λήγει την Παρασκευή, η BOJ είναι πιθανό να προσφέρει μηδενικό επιτόκιο, μακροπρόθεσμα κεφάλαια σε δανειστές που παρέχουν δάνεια για δραστηριότητες που στοχεύουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η κεντρική τράπεζα θα καθορίσει επίσης άλλα μέτρα μη νομισματικής πολιτικής που θα λάβει για την κλιματική αλλαγή για να ενισχύσει στο σχεδιασμό έρευνας σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο των κλιματικών κινδύνων, ανέφεραν οι πηγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.