ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Επιτυχία Μακρόν- Πάνω από 900.000 ραντεβού μετά το διάγγελμα

10:55 - 13 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Γαλλία: Επιτυχία Μακρόν- Πάνω από 900.000 ραντεβού μετά το διάγγελμα
Επιτυχία είχε το χθεσινό (12/7) διάγγελμα του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, για τους εμβολιασμούς και τους περιορισμούς των μη εμβολιασμένων, καθώς μετά από αυτό σχεδόν 1 εκατομμύριο άτομα έκλεισαν ραντεβού.

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος, παρουσίασε διάφορα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και υποχρέωσε τους υγειονομικούς να πάνε για εμβόλιο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλιώς μετά θα υποστούν συνέπειες.

Παρότι ο εμβολιασμός για τον γενικό πληθυσμό δεν είναι προς το παρόν υποχρεωτικός, συνολικά μετά το διάγγελμα 900.000 άτομα πήραν την απόφαση να προστατευτούν, αλλά και να προστατεύσουν το σύνολο από την πανδημία.

Ο Στανισλάς Νιόξ-Σατό, ο οποίος ηγείται του Doctolib, ενός από τους μεγαλύτερους ιστότοπους της χώρας που χρησιμοποιείται για να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού για εμβολιασμό, δήλωσε στο ραδιοσταθμό RMC πως αριθμοί ρεκόρ πολιτών ζητούν να εμβολιαστούν μετά την ανακοίνωση του προέδρου.

«Μέσα σε λίγα λεπτά υπήρξαν 7,5 εκατομμύρια συνδέσεις στον Doctolib. Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι έκλεισαν χθες ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, διπλάσιοι απ' ό,τι στο προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί στις 11 Μαΐου», δήλωσε ο Νιόξ-Σατό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μεταξύ άλλων, ο Μακρόν δήλωσε, πως το υγειονομικό πιστοποιητικό θα χρησιμοποιείται πλέον πολύ ευρύτερα, μεταξύ άλλων και για την είσοδο σε εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:01 - 13 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.