ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία-Ρέντσι: Κλήθηκε σε απολογία για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του

23:02 - 13 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ιταλία-Ρέντσι: Κλήθηκε σε απολογία για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του
Όπως γνωστοποίησε ο ιταλικός Τύπος, κλήση σε απολογία έλαβε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του.

Όπως σημειώνει ιταλική εφημερίδα, η εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Ρέντσι πριν λίγες εβδομάδες. Η υπόθεση αφορά τη συμμετοχή του πρώην παρουσιαστεί, ως παρουσιαστή, στην τηλεοπτική παραγωγή της εκπομπής «Firenze Secondo me», η «Φλωρεντία κατ΄εμέ».

Ο Ρέντσι, το 2018 φέρεται να έλαβε από τον τηλεοπτικό παραγωγό Λούτσιο Πρέστα το ποσό των 454.000 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, δεν επρόκειτο για αμοιβή που αφορούσε την τηλεοπτική του καριέρα, παρά για κεκαλυμμένη χρηματοδότηση του κόμματός του.

Άλλη ιταλική εφημερίδα συμπληρώνει ότι στην όλη υπόθεση εντάσσεται και έρευνα για έκδοση αναληθών αποδείξεων. Το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο αγόρασε την εκπομπή, κατέθεσε στην εταιρία παραγωγής 20.000 ευρώ, ενώ η τηλεθέαση δεν ξεπέρασε το 2%.

Κλείνοντας, δε προκύπτει ότι η εκπομπή αυτή, με θέμα την αρχιτεκτονική και ιστορική αξία της Φλωρεντίας, πωλήθηκε, έναντι σημαντικού ποσού, σε τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.