ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ (Fed): Ο πληθωρισμός θα παραμείνει μήνες σε υψηλά επίπεδα

16:50 - 14 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Πάουελ (Fed): Ο πληθωρισμός θα παραμείνει μήνες σε υψηλά επίπεδα
H ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας δεν έχει προχωρήσει τόσο για να ξεκινήσει η Fed την περιστολή των μηνιαίων αγορών ομολόγων, τόνισε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ. Ανάφερε επίσης πως ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τους ερχόμενους μήνες προτού αρχίσει να υποχωρεί.

«Στη συνεδρίαση του Ιουνίου, η Επιτροπή συζήτησε την πρόοδο της οικονομίας προς τους στόχους μας» ανέφερε ο κ. Πάουελ σε κείμενο ομιλίας που έχει ετοιμάσει για την κατάθεση του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Αν και η επίτευξη του στόχου της "oυσιαστικής περαιτέρω προόδου" απέχει ακόμα πολύ, οι συμμετέχοντες αναμένουν ότι η πρόοδος θα συνεχιστεί» σημείωσε σύμφωνα με το Bloomberg ο κ. Πάουελ. 

O ίδιος υπογράμμισε ωστόσο ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει αν ο πληθωρισμός βγει εκτός ελέγχου. 

«Η Fed θα είναι έτοιμη να παρέμβει να προσαρμόσει τη στάση της νομισματικής της πολιτικής με τον δέοντα τρόπο αν έβλεπε σημάδια ότι η πορεία του πληθωρισμού ή των μακροπρόθεσμων προσδοκιών για τον πληθωρισμό κινούνταν σημαντικά και επίμονα πέρα από τα επίπεδα που είναι συμβατά με τον στόχο της» επισήμανε. 

Σε γενικές γραμμές εξέφρασε πάντως την άποψη ότι η αμερικανική οικονομία "απέχει ακόμη πολύ” από το επίπεδο που πρέπει ώστε η Federal Reserve να αλλάξει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:23 - 14 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.