ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CDC: Κίνδυνος για την «πανδημία των ανεμβολίαστων»

21:44 - 16 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
CDC: Κίνδυνος για την «πανδημία των ανεμβολίαστων»
Τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι νοσηλείες εξαιτίας της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αυξάνονται και πάλι, προειδοποίησε την Παρασκευή (16/7) η επικεφαλής του αμερικανικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), τονίζοντας τον κίνδυνο για αυτό που περιέγραψε ως «πανδημία των ανεμβολίαστων».

Η Δρ. Ροσέλ Γουαλένσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημείωσε ότι ο πιο πρόσφατος μέσος όρος επταημέρου στα κρούσματα κορονοϊού ήταν περίπου 26.300 – αυξημένα δηλαδή σχεδόν κατά 70% συγκριτικά με τον προηγούμενο μέσο όρο. Πλέον, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν πολλαπλασιαστεί σε περίπου 2.790 την ημέρα, με τον ημερήσιο αριθμό θανάτων να πλησιάζει τους 211, γεγονός που προκαλεί ανησυχία καθώς οι θάνατοι εμφάνιζαν καθοδική τάση τις τελευταίες εβδομάδες, υπογράμμισε η Γουαλένσκι. 

«Υπάρχει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα: όλο αυτό μετατρέπεται σε πανδημία των ανεμβολίαστων», υποστήριξε η ίδια. «Παρατηρούμε ξεσπάσματα μολύνσεων σε μέρη της χώρας με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, καθώς υπάρχει κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους».

Σημειώνεται, επιπλέον, ότι οι εταιρείες Pfizer/BioNTech γνωστοποίησαν νωρίτερα σήμερα ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έθεσε σε προτεραιότητα την αίτησή τους για πλήρη έγκριση του εμβολίου τους κατά της Covid. Οι εταιρείες επεσήμαναν πως η απόφαση του FDA αναμένεται τον Ιανουάριο του 2022.

Παρά το γεγονός πως η πανδημία δεν παρουσιάζει τόσο ζοφερή εικόνα όσο τον Ιανουάριο, που οι ΗΠΑ κατέγραφαν κατά μέσο όρο 200.000 κρούσματα την ημέρα και ολόκληρη η χώρα βρισκόταν αντιμέτωπη με υψηλά ποσοστά μεταδοτικότητας, η Γουαλένσκι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η νέα άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα θα συνεχίσει να εξαπλώνεται σε κομητείες και Πολιτείες με χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού. 

«Εάν δεν εμβολιαστείτε, εξακολουθείτε να κινδυνεύετε», υπογράμμισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.