ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν για Κυπριακό: Η εποχή της ομοσπονδίας τελείωσε

14:42 - 19 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ερντογάν για Κυπριακό: Η εποχή της ομοσπονδίας τελείωσε
Απόλυτος σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο, λίγο πριν από το ταξίδι του στα Κατεχόμενα.

«Η εποχή της ομοσπονδίας τελείωσε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, που πλέον εκφράζει τη θέση για λύση δύο κρατών, που φυσικά δεν γίνεται αποδεκτή από Κύπρο και Ελλάδα.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο Ερσίν Τατάρ και θα εξετάσουμε την κατάσταση σχετικά με την εθνική μας υπόθεση (σ.σ. Κυπριακό) και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Ερντογάν και συνέχισε:

«Ο Τουρκοκύπριος λαός είναι κυριαρχικά ισότιμος στο νησί. Μια λύση στην Κύπρο μπορεί να βρεθεί μόνο με βάση τα γεγονότα στο νησί. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου σε όλα τα μέρη που επιθυμούν ένα δίκαιο, διαρκές και βιώσιμο μέλλον στην Κύπρο να εκμεταλλευτούν αυτήν την ιστορική ευκαιρία. Κάθε μέλος του τουρκικού λαού θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους Τουρκοκύπριους. Oι Τουρκοκύπριοι αγωνίζονται για ισότητα και δικαιοσύνη στο νησί για πάνω από μισό αιώνα. Η τουρκοκυπριακή πλευρά έδειξε για άλλη μια φορά στον κόσμο ποιος είναι υπέρ της λύσης και ποιος επωφελείται από το αδιέξοδο».

Απέφυγε, πάντως, να δώσει οποιοδήποτε στίγμα για το τί θα πει και παρέπεμψε στην ομιλία του στη «βουλή» των Κατεχομένων: «Θα ανακοινώσω τα καλά νέα στο κοινοβούλιο της ΤΔΒΚ. Δεν θα είναι έκπληξη αν τα πω εδώ. Τότε η ομιλία μου εκεί δεν θα έχει νόημα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.