ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Χτίζει... κράτος στα Κατεχόμενα- Στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί

18:27 - 19 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Χτίζει... κράτος στα Κατεχόμενα- Στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί
Στα κατεχόμενα έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας 19/7, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα από το βήμα της «ψευδοΒουλής» μίλησε ανοιχτά για δύο κράτη στην Κύπρο. Επιτέθηκε στην Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο και εμφανίστηκε ως υπερασπιστής των Τουρκοκύπριων. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα χτίσει προεδρικό μέγαρο, βουλή και εθνικό κήπο για να δώσει... υπόσταση στο ψευδοκράτος.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε ως μεγάλη υπόθεση και εθνικό ζήτημα για την Τουρκία το Κυπριακό, ενώ αναφέρθηκε με την έκφραση "ηρωικό έπος" στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους».

Συμπλήρωσε ότι φθάσαμε στο σήμερα «πληρώνοντας τίμημα. Παρά τις προδοσίες κλπ., εμείς δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια. Ο Τούρκος κρατά τον λόγο του, αλλά ο Έλληνας δεν τηρεί τον λόγο του. Δεν είναι δυνατόν να τους πιστέψουμε πια και να χάσουμε άλλα 50 χρόνια.

Όσο κι αν αυτό το κλίμα αδελφότητας έχει ενοχλήσει ορισμένους στην Αμερική, εμείς θα περπατήσουμε αποφασιστικά σε αυτό το μονοπάτι».

«Ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί», είπε ο Ερντογάν συμπληρώνοντας ότι η «ΕΟΚΑ και όσοι ακολούθησαν αυτήν την αντίληψη δεν είδαν ποτέ ισότιμους τους Τ/Κ.  Δεν υπήρχε τίποτα που δεν συζητήθηκε στις διαπραγματεύσεις. Τα φρούδα όνειρα της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα, έφεραν αδιέξοδο».

«Στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και λαοί, η διεθνής κοινότητα αργά ή γρήγορα θα το δεχτεί. Δεν εποφθαλμιούμε κανενός γη και δικαιώματα», τόνισε.

Χτίζει... παλάτια και κήπο

Ο Ερντογάν έφτασε και στα... καλά νέα που είχε προαναγγείλλει ανακοινώνοντας την οικοδόμηση νέου ψευδοπροεδρικού και ψευδοβουλής!

Ανακοίνωσε επίσης ότι θέλει να φτιάξει έναν Εθνικό Κήπο στα κατεχόμενα. «Θέλουμε επίσης να φτιάξουμε έναν Εθνικό Κήπο. Αυτή είναι η απόδειξη της ύπαρξης ενός κράτους.

Με την υλοποίηση αυτού του έργου, κάποιος θα μπορέσει να τι είδους κράτος είναι η Βόρεια Κύπρος. Νομίζω ότι θα ήταν σκόπιμο να μετατρέψουμε αυτό το ιστορικό κτίριο, όπου ανακηρύχθηκε η ΤΔΒΚ, σε μουσείο και να το αφήσουμε σε νέες γενιές», είπε.

Την ώρα της ομιλίας, είχαν μαζευτεί έξω από την «Βουλή» οπαδοί των κομμάτων Εθνικής Ενότητας και Αναγέννησης, για να παρακολουθήσουν ζωντανά τις δηλώσεις μέσω γιγαντοοθονών.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:15 - 19 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.