ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Πλέον δεν υπάρχει Βορράς- Νότος στην Κύπρο

11:11 - 20 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Πλέον δεν υπάρχει Βορράς- Νότος στην Κύπρο
Συνέχεια στη ρητορική των δύο κρατών στην Κύπρο έδωσε την Τρίτη (20/7) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ολοκληρώνει την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα.

Σε σημερινές του δηλώσεις μετά την πρωινή προσευχή σε τζαμί της κατεχόμενης Λευκωσίας με αφορμή την έναρξη του μπαϊραμιού (Γιορτή Θυσιών) ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το κυπριακό sigmalive:«Πλέον δεν θέλουμε να λέμε «Βορράς – Νότος», πλέον λέμε ‘Τουρκοκυπριακό’ (κράτος). Έτσι πλέον το βλέπουμε κι έτσι θα συνεχίσουμε από εδώ και στο εξής». 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας αναγνώρισης του ψευδοκράτους από το Αζερμπαϊτζάν.

«Δεν υπάρχει  κανένας δισταγμός επ’ αυτού. Το συζητάμε συνεχώς με τον αδερφό μου Ιλχάμ Αλίγεφ (σ.σ. πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν)», ανέφερε, ενώ προανήγγειλε μία σειρά εγκαινίων στα Κατεχόμενα.

Άλλωστε και τη Δευτέρα (19/7) από το βήμα της ψευδοβουλής ο Ερντογάν ουσιααστικά δεσμεύθηκε ότι θα... χτίσει κράτος με νέο ψευδομέγαρο, ψευδοβουλή και εθνική κήπο, επιμένοντας στη διχοτόμηση της Κύπρου.

Ο Τ/Κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, επανέλαβε ότι «Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν-ΤΔΒΚ συνιστούν ένα έθνος, τρία κράτη».

Στις 9 το πρωί ξεκίνησε η παρέλαση της ντροπής στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου θα λάβει χώρα και μία μεγαλειώδης επίδειξη με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

{https://twitter.com/RTErdogan/status/1417381424508907529}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.