ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Άνοιγμα 3,5% της Αμμοχώστου- Ανταλλαγή περιουσιών με αναγνώριση ψευδοκράτους!

11:24 - 20 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Άνοιγμα 3,5% της Αμμοχώστου- Ανταλλαγή περιουσιών με αναγνώριση ψευδοκράτους!
Από τα Κατεχόμενα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε άνοιγμα μέρους της Αμμοχώστου και παράλληλα κάλεσε τους Ελληνοκύπριους να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος για να πάρουν πίσω της περιουσίες τους στα Βαρώσια!

Από τη Δευτέρα (19/7) που πάτησε το πόδι του στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν μιλά με όρους διχοτόμησης και το ίδιο συνέχισε στις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη (20/7).

Ανήμερα της μαύρης επετείου του Αττίλα ο Ερντογάν προεξόφλησε λύση δύο κρατών στην Κύπρο, ενώ σχετικά με την Αμμόχωστο ανακοίνωσε το άνοιγμα του 3,5% της περιοχής.

«Δεν έχουμε μάτια για τη γη κανενός», τόνισε και πρόσθεσε πως η περιοχή θα  γίνει σύμβολο ευημερίας στην περιοχή.

Κάλεσε δε του Ελληνοκυπρίους να κάνουν αιτήσεις στην επιτροπή που έχει συστήσει το ψευδοκράτος για να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους, υπό τον όρο βέβαια, ότι θα αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Όσον αφορά τα ζητήματα της  Ανατολική Μεσόγειου τόνισε πως η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Εμείς κάναμε πρόταση για τη σύγκληση μιας Διάσκεψης της Ανατολικής Μεσογείου με όλα τα ενδιαφερόμενα κράτη και η συγκεκριμένη πρόταση είναι ακόμη στο τραπέζι..

Η φετινή επέτειος, 47 χρόνια μετά τον Αττίλα, μοιάζει πιο δύσκολη από κάθε άλλη χρονιά. Ο Ερντογάν... στήνει κράτος στα κατεχόμενα και ασφαλώς αναμένεται αντίδραση. Κυπριακή, ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 11:39 - 20 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.