ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση facebook στον Μπάιντεν: Εμβολιασμένο το 85% των χρηστών μας

19:25 - 20 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Απάντηση facebook στον Μπάιντεν: Εμβολιασμένο το 85% των χρηστών μας
Η Facebook περνά στην αντεπίθεση μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος υποστήριξε ότι η πλατφόρμα “σκοτώνει ανθρώπους” καθώς επιτρέπει να εξαπλώνεται η παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

“Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 85% των χρηστών της Facebook στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί ή επιθυμούν να εμβολιαστούν. Ο στόχος του Προέδρου Μπάιντεν ήταν να εμβολιαστεί το 70% μέχρι τις 4 Ιουλίου. Η Facebook δεν είναι η αιτία που δεν πέτυχε τους στόχους του” δήλωσε η Facebook.

Η παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορονοϊό έχει εξαπλωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter και το Youtube. Οι ερευνητές και οι νομοθέτες κατηγορούν εδώ και καιρό την Facebook ότι έχει αποτύχει να ελέγξει το βλαβερό περιεχόμενο στις πλατφόρμες της.

“Σκοτώνουν ανθρώπους. … Η μόνη πανδημία που έχουμε είναι αυτή απέναντι στους ανεμβολίαστους. Και αυτοί σκοτώνουν ανθρώπους” είπε ο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε για την παραπληροφόρηση και για το μήνυμα του στις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως η Facebook.

Η Facebook έχει παρουσιάσει κανόνες για να μην γίνονται αναληθείς ισχυρισμοί σχετικά με τον κορονοϊό και τα εμβόλια ενώ παρέχει στους χρήστες αξιόπιστες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα.

Το στέλεχος Δέλτα έχει γίνει κυρίαρχο παγκοσμίως, το οποίο έχει συνοδευτεί με μία εκτόξευση θανάτων στις ΗΠΑ σχεδόν αποκλειστικά ανεμβολίαστων ανθρώπων.

Τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ έχουν ανέβει κατά 70% από την περασμένη εβδομάδα ενώ οι θάνατοι κατά 26%, με τις εξάρσεις να συμβαίνουν σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.