ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: «Kατασκευασμένες» οι κατηγορίες για το χακάρισμα της Microsoft

21:16 - 21 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Κίνα: «Kατασκευασμένες» οι κατηγορίες για το χακάρισμα της Microsoft
Η Κίνα αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι εκτέλεσε μία μεγάλη κυβερνο-επίθεση στην Microsoft.

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του Δυτικού κόσμου κατηγόρησαν την Κίνα τη Δευτέρα ότι χάκαρε το Microsoft Exchange, μία δημοφιλή πλατφόρμα email, η οποία χρησιμοποιείται από εταιρείες παγκοσμίως.

Πρόσθεσαν, επίσης, ότι αυτή η κίνηση ήταν κομμάτι μίας γενικότερης απερίσκεπτης συμπεριφοράς που απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια.

Η Κίνα απάντησε ότι αντιτίθεται όλες τις μορφές ηλεκτρονικών εγκλημάτων και χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς ψεύτικους και κατασκευασμένους.

“Οι ΗΠΑ έχει μαζέψει τους συμμάχους της για να προσδώσει παράλογες κατηγορίες στην Κίνα στο θέμα της κυβερνο-ασφάλειας” είπε ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η ΕΕ, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία ήταν ανάμεσα στις χώρες που συμμετείχαν μαζί με τις ΗΠΑ στις κατηγορίες απέναντι στην Κίνα οι οποίες υποστηρίζαν ότι η Κίνα συμμετέχει σε κακόβουλες κυβερνο-δραστηριότητες.

To Microsoft Exchange τροφοδοτεί τα email μεγάλων και μικρών εταιρειών καθώς και δημόσιων υπηρεσιών παγκοσμίως. Το ‘χακάρισμα’ επηρέασε τουλάχιστον 30,000 οργανισμούς.

Η Microsoft κατηγόρησε την Κινέζικη κατασκοπευτική ομάδα ότι εκμεταλλεύτηκε μία ευαισθησία του Microsoft Exchange, η οποία επέτρεψε στους χάκερ να έχουν πρόσβαση στα εισερχόμενα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών.

Αυτή η ομάδα, που είναι γνωστή ως Hafnium, φάνηκε να είναι επιδοτούμενη από το κράτος και να λειτουργεί έξω από την Κίνα, σύμφωνα με το Κέντρο Απειλής της Microsoft.

Δυτικές πηγές ασφαλείας  πιστεύουν ότι η Hafnium απέκτησε προχωρημένες γνώσεις ότι η Microsoft σκόπευε να αντιμετωπίσει το θέμα της ευαισθησίας, και το μοιράστηκε με άλλες Κινέζικες ομάδες για να το εκμεταλλευτούν για όσο καιρό μπορούν.

Οι πηγές δήλωσαν ότι το ‘χακάρισμα’ σηματοδοτεί μία αλλαγή από μία στοχευμένη κατασκοπία σε μία ληστρική έφοδο, οδηγώντας σε ανησυχίες ότι η συμπεριφορά της Κίνας οξύνεται.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι η κυβέρνηση της Κίνας “αγνόησε τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις για να σταματήσει αυτή η απερίσκεπτη συμπεριφορά, και αντίθετα, επέτρεψε σε επιδοτούμενους από το κράτος φορείς να αυξήσουν το μέγεθος των επιθέσεών τους”.

Ο Αμερικάνος Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είπε ότι μπορεί η ίδια η κυβέρνηση της Κίνας να μην εκτελεί τις επιθέσεις αλλά ότι προστατεύει αυτούς που τις κάνουν και ίσως τους βοηθάει ώστε να μπορούν να τις διεξάγουν.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Δευτέρα εγκληματικές κατηγορίες σε τρεις χάκερ οι οποίοι συνδέονται με το Υπουργείο Ασφαλείας της Κίνας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.