ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν:Παιδιά κάτω των 12 θα μπορούν να εμβολιαστούν από τέλη Αυγούστου

08:52 - 22 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την Τετάρτη (21/7) την εκτίμηση ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να αρχίσουν να εμβολιάζονται για τον κορονοϊό περί τα τέλη του Αυγούστου ή τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος έκανε την πρόβλεψη αυτή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πολιτεία Οχάιο, η οποία οργανώθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics, AAP) και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας, σχεδόν 4,09 εκατομμύρια παιδιά έχουν διαγνωστεί ότι προσβλήθηκαν από τον νέο Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από τη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας. 

Περισσότερα από 23.500 νέα κρούσματα διαγνώστηκαν μεταξύ παιδιών την εβδομάδα ως την 15η Ιουλίου. Μετά από μείωση των κρουσμάτων τους τελευταίους δύο μήνες, στις ΗΠΑ καταγράφεται αύξησή τους ανάμεσα σε ανηλίκους αυτόν τον μήνα.

Πρόκειται το 14,2% του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ. Βέβαια, μόλις το 1,3% ως 3,6% του συνόλου των ασθενών με κορονοϊό που εισήχθησαν στα νοσοκομεία ήταν παιδιά. Ο αριθμός των θανάτων ανηλίκων λόγω της νόσου δεν ξεπερνά το 0,26% των θυμάτων στις ΗΠΑ (που συνολικά μετρούν 609.529 νεκρούς).

«Επί του παρόντος, μοιάζει σπάνια η εκδήλωση σοβαρών μορφών της COVID-19 μεταξύ των παιδιών. Ωστόσο, είναι επείγουσα ανάγκη να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων που ο ιός μπορεί να βλάψει μακροπρόθεσμα την υγεία όσων έχουν μολυνθεί, καθώς και των συνεπειών για την ψυχική τους υγεία», κατά την πάγια διαπίστωση της AAP στις εκθέσεις που γνωστοποιεί.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.