ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Αγοράζουν επιπλέον 200 εκατ. δόσεις εμβολίων Pfizer

16:47 - 23 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Αγοράζουν επιπλέον 200 εκατ. δόσεις εμβολίων Pfizer
Στην αγορά 200 εκατ. επιπλέον δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού από τη Pfizer προβαίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Ααμερικής, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η εταιρεία.

Ειδικότερα, η Pfizer και ο γερμανικός της εταίρος BioNTech ανακοίνωσαν την Παρασκευή (23/7) ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αγοράσει 200 εκατ. πρόσθετες δόσεις του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού καθώς και ότι έχει την επιλογή να αγοράσει μια επικαιροποιημένη εκδοχή του εμβολίου που στοχεύει σε νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των δόσεων που θα χορηγηθούν στις ΗΠΑ σε 500 εκατ., εκ των οποίων περίπου τα 208 εκατ. δόσεις έχουν ήδη παραδοθεί, σύμφωνα με τα μέχρι χθες στοιχεία της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι η Pfizer υπέγραψε τον περασμένο χρόνο συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση για αγορά 100 εκατ. δόσεων εμβολίου έναντι περίπου 2 δισεκ. δολαρίων, με τη δυνατότητα αγοράς επιπλέον 500 εκατ. δόσεων.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η πλειονότητα των νέων δόσεων θα δοθεί έως τα τέλη του έτους ενώ τα υπόλοιπα 90 εκατ. θα παραδοθούν έως τις 30 Απριλίου της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες.

Η διευθύντρια των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων, βέβαια, δήλωσε χθες ότι ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 53% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα. Η μετάλλαξη Δέλτα αντιστοιχεί σε πάνω από το 80% των νέων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Pfizer γνωστοποίησε ότι οι εταιρίες σχεδιάζουν να ζητήσουν την έγκριση των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για μια ενισχυτική δόση των εμβολίων τους κατά της COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρίες έχουν σχεδιάσει μια νέα εκδοχή του εμβολίου που έχει ως στόχο το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, που σχεδιάζουν να δοκιμάσουν τις επόμενες εβδομάδες, αλλά έχουν επισημάνει ότι το υφιστάμενο εμβόλιο μπορεί να προσφέρει προστασία έναντι του παραλλαγμένου στελέχους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.