ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ:Από τέλη Σεπτεμβρίου η άρση περιορισμών για τα μερίσματα τραπεζών

21:46 - 23 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
ΕΚΤ:Από τέλη Σεπτεμβρίου η άρση περιορισμών για τα μερίσματα τραπεζών
Έτοιμη να άρει του περιορισμούς στην καταβολή μερισμάτων και τα buybacks των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καλώντας τες να παραμείνουν προσεκτικές δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από την πανδημία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Τράπεζα πήρε την απόφαση «να μην επεκτείνει πέραν του Σεπτεμβρίου του 2021 τη σύστασή της για τον περιορισμό, από πλευράς των τραπεζών, των χορηγούμενων μερισμάτων τους«, αναφέρεται σε ανακοίνωση της. «Αντ'αυτού οι επόπτες θα εξετάζουν τα κεφάλαια και τα πλάνα διανομής κάθε τράπεζας στο πλαίσιο της εποπτικής διαδικασίας».

Καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης ανακάμπτει και ο εμβολιασμός των πολιτών συνεχίζεται, ενώ οι επιχειρήσεις ανοίγουν ξανά, οι ρυθμιστικές αρχές ήταν σχεδόν υποχρεωμένες να άρουν τους σχετικούς περιορισμούς, οι οποίοι είχαν δεχθεί σφοδρή κριτική από κορυφαία στελέχη του τραπεζικού κλάδου, τα οποία ανησυχούσαν για τις τιμές των μετοχών των τραπεζών. Η συγκεκριμένη απόφαση ακολουθεί την αντίστοιχη της Τράπεζας της Αγγλίας, που ήρε όλους τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στις HSBC, Barclays, Standard Chartered καθώς και σε άλλες μεγάλες τράπεζες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.