ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέλεν-ΗΠΑ: Ανάγκη για αύξηση ορίου χρέους έως τις 2 Αυγούστου

21:28 - 23 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Γέλεν-ΗΠΑ: Ανάγκη για αύξηση ορίου χρέους έως τις 2 Αυγούστου
H υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζάνετ Γέλεν, απηύθυνε σήμερα (23/7) προειδοποίηση προς το αμερικανικό Κογκρέσο για την απαραίτηση αύξηση του ορίου του χρέους έως και την 1η Αυγούστου, διαφορετικά το ΥΠΟΙΚ θα χρειαστεί από την επόμενη κιόλας ημέρα να προβεί σε «εξαιρετικά μέτρα» προκειμένου να αποφύγει μία «αδυναμία πληρωμής» των υποχρεώσεων του.

Επιπλέον, η Γέλεν σε επιστολή της προς την Νάνσι Πελόζι, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τόνισε πως το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, στο τέλος Ιουλίου, θα αναστείλει την πώληση κυβερνητικών ομολόγων, την «οδό» από την οποία οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν τις υποχρεώσεις τους, σε περίπτωση που δεν ληφθεί άμεσα δράση σε σχέση με το όριο του χρέους. 

Με βάση το Bipartisan Budget Act of 2019, το Κογκρέσο πρέπει να έχει λάβει μια απόφαση για το όριο χρέους που ισχύει σήμερα, μέχρι την 1η Αυγούστου.

Σε περίπτωση που αυτό δε συμβεί, στις 2/8 το Treasury θα κληθεί να λάβει «εξαιρετικά μέτρα», όπως μειώσεις στο ομοσπονδιακό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και στα κονδύλια για τα επιδόματα βετεράνων και συνταξιούχων των κυβερνητικών υπηρεσιών.

Προς αναζήτηση 122 τρισ. δολαρίων

Προς αναζήτηση 122 τρισ. δολαρίων έως το Νοέμβριο βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, που κινδυνεύει να μείνει με «άδεια» ταμεία αν δεν αυξηθεί το όριο χρέους, προειδοποίησε το Γραφείο Προϋπολογισμού (CBO).

Κατά το Forbes, το CBO προειδοποιεί πως αν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες δεν υπάρξει αύξηση του ορίου χρέους, τότε το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να συγκεντρώσει άμεσα περί τα 122 τρισ. δολάρια προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, την ώρα που το θέμα φαίνεται να έχει «παγώσει», με τους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους να διαφωνούν για το κόστος του προγράμματος υποδομών του Τζο Μπάιντεν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.