ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τατάρ: Τα ανοίγματα στα Βαρώσια θα συνεχιστούν

22:28 - 23 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Τατάρ: Τα ανοίγματα στα Βαρώσια θα συνεχιστούν
«Τα ανοίγματα στα Βαρώσια θα συνεχιστούν. Δεν θα υπάρξει ποτέ πισωγύρισμα», ανέφερε την Παρασκευή (23/7) ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, υπογραμμίζοντας για το άνοιγμα του 3,5% της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου πως πρόκειται «για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία που θα επιτρέψει στους πρώην κατοίκους και τους δικαιούχους να επιστρέψουν στις περιουσίες τους».

Αυτό θα υλοποιηθεί, όπως συμπλήρωσε, μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας. Στο πλαίσιο αυτό, καταργήθηκε το καθεστώς της στρατιωτικής ζώνης της περιοχής, το οποίο αντιστοιχεί στο 3,5% των κλειστών Βαρωσίων, σημείωσε σε γραπτή του δήλωση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, ο κ. Tατάρ επεσήμανε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, υποστηριζόμενη από την ΕΕ και άλλες χώρες, επιχειρεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει αυτή την πρωτοβουλία, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι Τουρκοκύπριοι ενήργησαν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε σχέση με την αντίδραση της ΕΕ για τα Βαρώσια, ο Τατάρ τόνισε ότι η ΕΕ,  «η οποία δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις της προς τους Τ/κ και ποδοπατούσε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού, αντιτίθεται τώρα στο άνοιγμα των Βαρωσίων, μιλώντας για το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα κρατώντας μια φιλο-ελληνοκυπριακή στάση. Αυτό αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την υποκρισία και την έλλειψη αρχών από την ΕΕ».

«Δεν θα μάθουμε διεθνές δίκαιο και  ανθρώπινα δικαιώματα από εκείνους που περιμένουν ενόσω ο τ/κ λαός σφαγιάζεται, θάβεται σε τάφους σφαγής, αφήνεται χωρίς φαγητό και νερό, και όλα τα δικαιώματά τους καταπατούνται. Ανεξάρτητα από το τι κάνει ή λέει ο καθένας, η πρόταση μας για λύση που βασίζεται στην ύπαρξη δύο κυρίαρχων ισότιμων κρατών που υποστηρίζεται από τη μητέρα πατρίδα την Τουρκία, βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε καταληκτικά ο ίδιος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.