ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία:Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

17:40 - 24 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ρωσία:Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού
Η Ρωσία γνωστοποίησε σήμερα (24/7) ότι έστειλε δύο αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα προκειμένου να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και το οικονομικό εμπάργκο των ΗΠΑ.

Έπειτα από εντολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, «δύο αεροσκάφη An-124 Rouslan του ρωσικού υπουργείου Άμυνας απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Τσκαλόφσκι, κοντά στη Μόσχα με προορισμό» την Κούβα, μια μακροχρόνια χώρα σύμμαχο, αναφέρει σε ένα δελτίο τύπου το υπουργείο.

«Τα αεροσκάφη θα παραδώσουν στην Κούβα τρόφιμα, εξοπλισμούς ατομικής προστασίας και πάνω από ένα εκατομμύριο ιατρικές μάσκες. Συνολικά, (ένα φορτίο) άνω των 88 τόνων», επισημαίνεται.

Η χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά σε μία ανησυχητική αύξηση του αριθμού των μολύνσεων και των θανάτων από την πανδημία: πρόκειται αντίστοιχα για 316.383 και 2.203 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα χθεσινά επίσημα δεδομένα.

Η κατάσταση επιβαρύνεται και από τις οικονομικές δυσκολίες που προκαλεί το ιστορικό εμπάργκο των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον επέβαλε την Πέμπτη, επίσης, οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Κουβανού υπουργού Άμυνας.

Εξήγησαν, μάλιστα, τις κυρώσεις αυτές από την «καταστολή» των πρόσφατων «ειρηνικών διαδηλώσεων για τη δημοκρατία» στην Κούβα, ενώ προειδοποίησαν τις κουβανικές αρχές με νέα τιμωρητικά μέτρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.