ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι φθηνότερες περιοχές για να ζήσεις στο Λονδίνο

11:22 - 25 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Οι φθηνότερες περιοχές για να ζήσεις στο Λονδίνο
Η αγορά ή η ενοικίαση ακινήτων στο Λονδίνο παραμένει εξαιρετικά δαπανηρή και το CNBC εξέτασε ποιες περιοχές είναι σήμερα οι φθηνότερες στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την μεσιτική εταιρεία Knight Frank, τα οποία κοινοποιήθηκαν στο CNBC, δείχνουν ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2021 οι περιοχές Barking και Dagenham ήταν οι φθηνότερες για την αγορά ακινήτων.

Η συνολική μέση τιμή ακινήτου είναι 304.626 £ (417.971 $) στο Barking και το Dagenham, με μέσο όρο κόστους 387.196 £ για ένα σπίτι τριών δωματίων και 256.033 £ για την αγορά ενός διαμερίσματος δύο δωματίων στην περιοχή.

Το Bexley βρέθηκε να είναι ο φθηνότερος δήμος του Λονδίνου για ενοικίαση, με το συνολικό μηνιαίο ενοίκιο να βγαίνει κατά μέσο όρο στις 1.191 λίρες. Συνήθως κοστίζει 1.523 £ για να νοικιάσετε ένα τρίκλινο σπίτι και 1.205 £ για να νοικιάσετε ένα διώροφο διαμέρισμα στο Bexley.

Τα δεδομένα του μεσιτικού γραφείου Knight Frank βασίστηκαν στη δική του έρευνα, καθώς και σε στοιχεία που συνέλεξε από την πύλη αναζήτησης ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο OnTheMarket.

Παρά τις τάσεις ιδιοκτησίας που οφείλονται στην πανδημία, ο επικεφαλής του Residential Research του Knight Frank, Tom Bill, είπε σε τηλεφωνική κλήση στο CNBC ότι ο «χάρτης τιμών των σπιτιών του Λονδίνου εξακολουθεί να μοιάζει με πριν από την πανδημία», με αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές της πόλης να είναι ακόμη οι φθηνότερες για ενοικίαση και αγορά ακινήτων.

Η δραστηριότητα της αγοράς κατοικιών στο Λονδίνο, όπως αυτή πολλών μεγάλων παγκόσμιων πόλεων, υπέστη ζημιά από την πανδημία, καθώς οι άνθρωποι παροτρύνθηκαν να μείνουν στο σπίτι.

Καθώς οι περιορισμοί ξεκίνησαν να χαλαρώνουν, δόθηκε στους ανθρώπους περισσότερη ελευθερία να μετακομίσουν, γιαυτό και υπήρξε μια αύξηση στους Λονδρέζους που επιδιώκουν να μετακινηθούν σε αγροτικές περιοχές για να αναζητήσουν περισσότερο χώρο καθώς η τάση τηλεργασίας από το σπίτι φαίνεται να συνεχίζεται μακροπρόθεσμα.

Ο Bill του Knight Frank σημείωσε αυτήν την τάση, επισημαίνοντας ότι περιοχές όπως το Wimbledon, το Dulwich και το Richmond παρατήρησαν μεγαλύτερη αύξηση των ακινήτων τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς οι άνθρωποι έψαχναν περισσότερο χώρο και περισσότερο πράσινο. 

Εν τω μεταξύ, ο Bill δήλωσε ότι το ενοίκιο μειώθηκε κατά 14% -15% σε ορισμένες περιοχές του κεντρικού Λονδίνου, με λιγότερους φοιτητές και επαγγελματίες από το εξωτερικό να έρχονται να ζήσουν στην πόλη λόγω των περιορισμών στα σύνορα. Πιστεύει ότι αυτή η πτώση των τιμών επέτρεψε σε μερικούς ανθρώπους να κινηθούν λίγο πιο κοντά στην πόλη. 

Ωστόσο, ο Bill είπε ότι η πτώση των τιμών «έχει φτάσει το κατώτερο σημείο τώρα» και πως «έφτασε σε εκείνο το σημείο καμπής όπου επανέρχεται ξανά».

‘Καλές τιμές’ σε δήμους του Λονδίνου 

Το Αγγλικό μεσιτικό γραφείο Foxtons βρήκε το Newham ως το φθηνότερο δήμο στο Λονδίνο για να αγοράσει κάποιος ακίνητο, με μέση τιμή ζήτησης £ 424.350. Το Foxtons διαπίστωσε ότι το Sutton ήταν ο φθηνότερος δήμος για ενοικίαση ακινήτου, κατά μέσο όρο 331 £ το μήνα.

Ωστόσο, τα δεδομένα του Foxtons βασίστηκαν στις περιοχές στις οποίες έχει σημαντικές πωλήσεις και ενοικιάσεις.

Η Purplebricks, ένας διαδικτυακός κτηματομεσίτης, δήλωσε επίσης ότι το Barking είναι μια περιοχή που προσφέρει «καλή αξία» όσον αφορά τις τιμές των ακινήτων.

Επιπλέον, σημείωσαν τα Bexley, Bromley, Croydon, Havering, Hounslow, Lewisham, Newham και Sutton ως άλλες περιοχές του Λονδίνου που προσφέρουν φθηνότερες τιμές κατοικιών.

Ο James Terry, διευθυντής πωλήσεων της Purplebricks, τόνισε συγκεκριμένα δύο δήμους - τους Newham και Bromley.

Ο Terry είπε στο CNBC μέσω email ότι το Newhan είναι «πολύ αναπτυσσόμενο», με πολλά νέα μπαρ και εστιατόρια να ανοίγουν στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, «το Bromley έχει μια μοναδική αίσθηση και δεν μοιάζει σαν ένα κανονικό δήμο του Λονδίνου», είπε, περιγράφοντας την περιοχή ως «πολύ φυλλώδης και οικογενειακή».

«Οι άνθρωποι μπορούν να μετακομίσουν από ένα διαμέρισμα στο κεντρικό Λονδίνο μακριά από τη βαβούρα, και να αγοράσουν ένα μεγαλύτερο σπίτι με χώρο για να μεγαλώσουν, αλλά θα μπορούν να είναι στο Λονδίνο μέσα σε είκοσι λεπτά», πρόσθεσε ο Terry.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.