ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απομακρύνεται ο κίνδυνος ένταξης της Ελλάδας στη βρετανική Πορτοκαλί Λίστα

14:18 - 26 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Απομακρύνεται ο κίνδυνος ένταξης της Ελλάδας στη βρετανική Πορτοκαλί Λίστα
Η Ελλάδα φαίνεται να αποφεύγει την ένταξή της σε λίστα καραντίνας της Βρετανίας, όπως επισημαίνεται στον βρετανικό Τύπο σήμερα. Αυτό διότι, αφ' ενός έχει σταματήσει η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην ελληνική επικράτεια, αφ' ετέρου παρατηρείται πολιτική πίεση εντός Βρετανίας προκειμένου να μην καταστραφούν οι διακοπές εκατομμυρίων Βρετανών, στην Ελλάδα αλλά και στην Ισπανία, η οποία βρίσκεται σε αντίστοιχη κατάσταση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, το Λονδίνο φαίνεται να ανακρούει πρύμναν και να μην προβαίνει εν τέλει στην ένταξη των προαναφερθέντων χωρών στη λίστα «Amber Plus» (δηλαδή Πορτοκαλί Συν), όπως αποκαλείται ανεπίσημα, όπου προ ημερών εντάχθηκε η Γαλλία υποχρεώνοντας ακόμη και τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες που προέρχονται από γαλλικές πόλεις να μπαίνουν σε καραντίνα δέκα ημερών.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα από την Ελλάδα φαίνεται να μην προκαλούν πλέον τόσο μεγάλη ανησυχία στη Βρετανία, καθώς και το γεγονός ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας οφείλεται κυρίως στη μετάλλαξη Δέλτα, που είναι ήδη κυρίαρχη στη Βρετανία.

Εκπρόσωπος του υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας ανέφερε ότι «οι κατάλογοι των ταξιδιωτικών προορισμών δεν έχουν τροποποιηθεί για την Ισπανία ή την Ελλάδα. παρακολουθούμε στενά τα στοιχεία και θα λάβουμε ταχεία δράση στις λίστες και τις απαιτήσεις για διεθνή ταξίδια εφόσον τα στοιχεία δείξουν ότι ο κίνδυνος των χωρών για την Αγγλία έχει αλλάξει».

Καταλυτικό ρόλο, παράλληλα, φαίνεται να έχει διαδραματίσει και η πίεση από τα ΜΜΕ και την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς το Εργατικό Κόμμα διαμαρτυρόταν ότι σχεδόν 6 εκατομμύρια πολίτες θα δουν τις διακοπές τους να καταστρέφονται.

Η μετάλλαξη Βήτα, την οποία δείχνουν να υπολογίζουν πολύ σοβαρά οι Βρετανοί λοιμωξιολόγοι βρίσκεται ακόμα σε χαμηλό επίπεδο στην ηπειρωτική Γαλλία, με την πλειονότητα των κρουσμάτων της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης να καταγράφονται στις υπερπόντιες κτήσεις της χώρας, όπως στη Μαρτινίκα, τη Γουαδελούπη και τη Ρεϊνιόν.

Βάσει αυτών των δεδομένων φαίνεται ότι το Λονδίνο θα εντάξει εκ νέου τη Γαλλία στην Πορτοκαλί Λίστα, η οποία επιτρέπει στους εμβολιασμένους να μπαίνουν στην Αγγλία χωρίς καραντίνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.