ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωθυπουργός Ιαπωνίας:Το ρεκόρ κρουσμάτων δεν αποτελεί πρόβλημα για τους Ολυμπιακούς

14:35 - 27 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Πρωθυπουργός Ιαπωνίας:Το ρεκόρ κρουσμάτων δεν αποτελεί πρόβλημα για τους Ολυμπιακούς
Ο αριθμός-ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώθηκε σήμερα στο Τόκιο «δεν αποτελεί πρόβλημα» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται αυτή την περίοδο στην ιαπωνική πρωτεύουσα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (27/7) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Προηγουμένως, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν στο Τόκιο 2.848 νέα κρούσματα.

Είναι ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων που έχει κοινοποιηθεί έως τώρα στην ιαπωνική πρωτεύουσα, που αυτή την περίοδο φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κατά τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, μόνο το 2% των νέων κρουσμάτων αφορά άτομα άνω των 65 ετών.

Ο Σούγκα υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι του Τόκιο πρέπει να προσπαθήσουν να εργάζονται από το σπίτι και να περιορίσουν όσο γίνεται τις μετακινήσεις τους, βγαίνοντας έξω μόνο όταν είναι απαραίτητο. Παράλληλα, τους ζήτησε να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την τηλεόραση.

Ο Κένζι Σιμπούγια, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας Πληθυσμού στο King’s College του Λονδίνου, ανέφερε ότι η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Τόκιο οφείλεται «στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊου».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί σε ποιο βαθμό οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβάλλουν στην άνοδο των μολύνσεων, όμως τους χαρακτήρισε «μια από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις» του κύματος αυτού της επιδημίας.

«Η κυβέρνηση έχει στείλει αντιφατικά μηνύματα ότι οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και την ίδια ώρα να γιορτάσουν τους Ολυμπιακούς. Είναι ένα εντελώς αντιφατικό μήνυμα», προσέθεσε.

Άλλωστε, σήμερα οι αρχές του Τόκιο ζήτησαν από τα νοσοκομεία να προετοιμάσουν περισσότερες κλίνες για ασθενείς με covid-19, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο TBS.

Όσο τα νοσοκομεία δέχονται ολοένα και περισσότερους ασθενείς, οι αρχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας αισιοδοξούν να αυξήσουν τον αριθμό των κλινών σε 6.406 από 5.967 που είναι τώρα, σύμφωνα με το TBS.

Βάσει της σύστασης, τα νοσοκομεία θα πρέπει να μειώσουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις και να περιορίσουν τις θεραπείες ασθενών.

Αρχικά η εκστρατεία ανοσοποίησης στην Ιαπωνία προχωρούσε με βραδείς ρυθμούς, όμως τον προηγούμενο μήνα επιταχύνθηκε προτού αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα πριν λίγο καιρό.

Αρκετοί Ιάπωνες επιθυμούσαν να αναβληθούν εκ νέου οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή και να ακυρωθούν υπό το φόβο πως η άφιξη πολλών αθλητών και αξιωματούχων από όλο τον κόσμο ενδέχεται να επιδεινώσει την υγειονομική κατάσταση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται υπό αυστηρούς κανόνες ούτως ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όμως μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 155 κρούσματα covid-19 μεταξύ αθλητών και άλλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.