ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Σύσταση για επιστροφή της μάσκας και για εμβολιασμένους

18:56 - 27 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Σύσταση για επιστροφή της μάσκας και για εμβολιασμένους
To αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης και Νοσημάτων (CDC) αναμένεται να ανακοινώσει αναθεωρημένες οδηγίες για τη χρήση μάσκας στον απόηχο της αύξησης των κρουσμάτων και της έντονα μεταδοτικής μετάλλαξης «Δέλτα».

Σύμφωνα με το CNN, το CDC αναμένεται να συστήσει στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους τουλάχιστον σε ορισμένες περιστάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες για το ποιες θα είναι αυτές. 

Άτομα σε περιοχές με υψηλή ή σημαντική μετάδοση Covid-19 θα πρέπει να ξαναρχίσουν να φορούν μάσκες, αναμένεται να πει το CDC, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την ανακοίνωση. Σχεδόν τα δύο τρίτα των κομητειών των ΗΠΑ έχουν υψηλή ή ουσιαστική μετάδοση του Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC. Το 46% των κομητειών έχει υψηλή μετάδοση και το 17% έχει σημαντική μετάδοση.

Τόσο το CDC όσο και εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δεν σχολίασαν τις πληροφορίες. 

Τον περασμένο Μάιο, το CDC είχε προχωρήσει στη σύσταση ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φορούν τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους και ότι μπορούν επίσης να μην τις φορούν και στις περισσότερες των περιπτώσεων που αφορούν εσωτερικούς χώρους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.