ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Πανδημία τέλος τον Οκτώβριο σύμφωνα με τον «καθηγητή Lockdown»

19:17 - 27 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Βρετανία: Πανδημία τέλος τον Οκτώβριο σύμφωνα με τον «καθηγητή Lockdown»
Ο Νιλ Φέργκιουσον (φωτο), ο «καθηγητής Lockdown» όπως είναι γνωστός, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει ξεπεράσει την πανδημία μέχρι τον Οκτώβριο.

Στον απόηχο, μάλιστα, της συγκεκριμένης δήλωσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προσπάθησε απεγνωσμένα να μετριάσει την αισιοδοξία για την πτώση των κρουσμάτων Covid.

Αναφερόμενος στη συνεχή μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες έξι ημέρες, ο Τζόνσον προειδοποίησε ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να βγάζει «πρόωρα συμπεράσματα» και ότι η κυβέρνηση θα είναι «πολύ προσεκτική». Προέτρεψε επίσης τους πολίτες να απομονώνονται όταν μαθαίνουν ότι έχουν έρθει σε επαφή με ένα θετικό κρούσμα – παρά την αυξανόμενη απογοήτευση για το «pingdemic» που «στραγγαλίζει» την οικονομία.

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν λίγες ώρες αφότου ο Φέργκιουσον δήλωσε ότι το φαινόμενο φαίνεται να είναι πραγματικό και ότι ο αριθμός R θα μπορούσε να είναι ελαφρώς κάτω από τη μονάδα – αν και προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι ακόμη πολύ αβέβαιη και ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλες αυξήσεις κρουσμάτων.

Είπε επίσης ότι η πτώση αυτή οφείλεται στη λήξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου και στην άνοδο της θερμοκρασίας καθώς οι άνθρωποι συχνάζουν λιγότερο σε εσωτερικούς χώρους.

Ο Φέργκιουσον πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρχει «αβεβαιότητα» μέχρι το φθινόπωρο, αλλά τόνισε ότι οι υπολογισμοί έχουν αλλάξει «ριζικά» λόγω των εμβολίων.

«Πιστεύω ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, τον Οκτώβριο, θα έχουμε ξεπεράσει το μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας», είπε και πρόσθεσε: «Θα υπάρχει ακόμα ο κορονοϊός και θα πεθαίνουν ακόμα άνθρωποι από αυτόν, ωστόσο θα έχουμε αφήσει πίσω μας το μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:19 - 27 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.