ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο Τζόι Τζόρντισον, ο θρυλικός ντράμερ των Slipknot

09:33 - 28 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Πέθανε ο Τζόι Τζόρντισον, ο θρυλικός ντράμερ των Slipknot
Ο πρώην ντράμερ του αμερικανικού συγκροτήματος heavy metal, Slipknot, Τζόι Τζόρντισον, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών.

Η οικογένειά του, σε δήλωσή της, ανέφερε ότι πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του. Δεν αποκάλυψαν την αιτία του θανάτου του, όμως, όπως σημείωσαν ο θάνατός του τους άφησε με «κενές καρδιές και αισθήματα απερίγραπτης θλίψης».

Ο Τζόρντισον ήταν ένα από τα πρώτα μέλη των Slipknot, ιδρύοντας το συγκρότημα το 1995 μαζί με τον μουσικό κρουστών, Σον Κρουάν, και τον μπασίστα, Πολ Γκρέι.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα επιτυχημένο ομώνυμο άλμπουμ τέσσερα χρόνια αργότερα. Μάλιστα, συνέχισε να πουλά εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, βρίσκοντας επιτυχία στα αμερικανικά chart και κερδίζοντας ένα βραβείο Grammy.

Οι Slipknot είναι γνωστοί για το μοναδικό επιθετικό στυλ μουσικής αλλά και το γεγονός πως φορούσαν μάσκες τρόμου όσο έπαιζαν μουσική.

Ο Τζόρντισον παρέμεινε μέλος της ομάδας έως το 2013. Τα τελευταία χρόνια, αποκάλυψε ότι έφυγε αφού διαγνώστηκε με εγκάρσια μυελίτιδα, μια μορφή σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Γεννημένος το 1975 στο Ντι Μόιν της Αϊόβα, ο Τζόρντισον είχε πει ότι του δόθηκε το πρώτο του κιτ ντραμς από τους γονείς του σε ηλικία οκτώ ετών. Μεγάλωσε παίζοντας μουσική και τελικά εντάχθηκε σε ένα πρότζεκτ που ονομαζόταν Pale Ones το 1995, το οποίο έμελλε τελικά να μετουσιωθεί στους Slipknot.

Ο θάνατός του έρχεται λίγο περισσότερο από μια δεκαετία μετά από αυτόν του ιδρυτικού μέλους, Πολ Γκρέι, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2010.

Οι θαυμαστές και οι συνάδελφοί μουσικοί απέδωσαν φόρο τιμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από την είδηση για τον θάνατο του Τζορντσον.

Ο Σερτζ Τανκιάν, από το συγκρότημα System of a Down, τον περιέγραψε ως «εκπληκτικό ντράμερ και φανταστικό άντρα».

Ο Κόρει Τέιλορ, επικεφαλής τραγουδιστής του Slipknot, κοινοποίησε μαύρες εικόνες στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου του Τζόρντισον.

{https://twitter.com/CoreyTaylorRock/status/1420166878186508291}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.