ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους της Washington Post

10:35 - 28 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Washington Post θα υποχρεούνται να υποβάλουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού τους κατά του κορονοϊού προκειμένου να συνεχίζουν να εργάζονται σε αυτή, αν και προβλέπονται εξαιρέσεις για ιατρικούς λόγους ή εξαιτίας θρησκευτικών πεποιθήσεων, ανακοίνωσε στο προσωπικό ο εκδότης της, ο Φρεντ Ράιαν, σε σημείωμα που διακινήθηκε εσωτερικά.

Η υιοθετούμενη νέα πολιτική της διεύθυνσης της εφημερίδας εθνικής κυκλοφορίας συμβαίνει την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν ανοδική πορεία στις ΗΠΑ, γεγονός που αποδίδεται αφ’ ενός στην περισσότερο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα και αφ’ ετέρου στο ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας ο εμβολιασμός δεν έχει προχωρήσει όσο αναμενόταν.

Ορισμένες αμερικανικές επιχειρήσεις βρίσκονται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για την επαναλειτουργία γραφείων και άλλων εγκαταστάσεων. Η Apple γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι θα καθυστερήσει την επαναλειτουργία των γραφείων της ως τον Οκτώβριο, έναν μήνα αργότερα από ό,τι σχεδίαζε ως τώρα.

Η Πόουστ, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος (Amazon), προγραμματίζει να ανοίξει ξανά τα γραφεία της για όλους τους υπαλλήλους από τη 13η Σεπτεμβρίου για τρεις ημέρες την εβδομάδα. Βέβαια, όσοι προσέρχονται στα γραφεία τους θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαιώσεις ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ως την ημερομηνία αυτή, επεσήμανε ο κ. Ράιαν.

Συνεργάτες και προσκεκλημένοι που θα εισέρχονται στα γραφεία της εφημερίδας θα απαιτείται επίσης να είναι ανοσοποιημένοι.

«Μολονότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει ήδη υποβάλει πιστοποιητικά εμβολιασμού, δεν παίρνω ελαφριά αυτή την απόφαση», ανέφερε ο κ. Ράιαν στο έγγραφό του προς το προσωπικό.

Ωστόσο, «πιστεύω πως το σχέδιο αυτό είναι το σωστό» με δεδομένες τις ανησυχίες «για την υγεία» και για «την ασφάλεια» του προσωπικού του μέσου ενημέρωσης, επεσήμανε ο εκδότης.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.