ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Στους δρόμους κατά του «πράσινου πάσου» εμβολιασμού

18:17 - 28 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ιταλία: Στους δρόμους κατά του «πράσινου πάσου» εμβολιασμού
Κινητοποιήσεις κατά του «πράσινου πάσου» εμβολιασμού σε όλη την Ιταλία.

Στην πορεία της ιταλικής πρωτεύουσας αναμένεται να πάρουν μέρος και βουλευτές της Λέγκα, όπως και μέλη οργανώσεων του νεοφασιστικού χώρου. Η αστυνομία και οι καραμπινιέροι έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Τις τελευταίες ημέρες σε σειρά κινητοποιήσεων ακούστηκαν συνθήματα κατά της «υγειονομικής δικτατορίας» και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία δικτατορία και ότι η διαδήλωση που οργανώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ρώμη δεν είχε λάβει την αναγκαία άδεια.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η DW, οι αντιεμβολιαστές και εχθροί της πράσινης κάρτας δεν δίστασαν να παραλληλίσουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού με τον ναζισμό και το Ολοκαύτωμα των Eβραίων. Προκαλώντας, βέβαια, την οργισμένη αντίδραση των μελών της ιταλικής εβραϊκής κοινότητας και ηλικιωμένων που επέζησαν του Ολοκαυτώματος. «Ο παραλληλισμός αυτός είναι απόλυτη παραφροσύνη», δήλωσε η Λιλιάνα Σέγκρε, η οποία σώθηκε από τα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης.

Ψηφιακό για να μην πλαστογραφείται

Το πράσινο πάσο εμβολιασμού, που έχει τεθεί σε ισχύ ήδη στη Γαλλία, την Ουγγαρία και τη Δανία, θα πρέπει να αρχίσει να επιδεικνύεται στις 6 Αυγούστου. Θα είναι αναγκαίο για να κάθεται κανείς μέσα σε καφέ, εστιατόρια, αλλά και να μπαίνει σε γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφους και πισίνες. Πολλοί εστιάτορες όμως αρνούνται να κάνουν τους προβλεπόμενους ελέγχους, διότι θεωρούν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα και ότι δεν εννοούν να ζητούν ταυτότητες και διαβατήρια στην είσοδο του καταστήματός τους. Η κυβέρνηση Ντράγκι όμως ετοιμάζεται να εκδώσει για όλους ψηφιακό πράσινο πάσο, διότι οι ειδικοί θεωρούν ότι το χάρτινο μπορεί ουσιαστικά να πλαστογραφηθεί. Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς τέλος όλα δείχνουν ότι ο εμβολιασμός τους θα γίνει σύντομα υποχρεωτικός, με σχετική απόφαση του ιταλικού υπουργικού συμβουλίου, διότι «κύρια προτεραιότητα είναι να αρχίσει κανονικά, με τα παιδιά μέσα στις αίθουσες, η νέα σχολική χρονιά». Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 85% των καθηγητών έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον μια φορά κατά της Covid-19, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις ανά περιφέρεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.