ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χρησμός» Μπάιντεν: Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να «εξελιχθούν» σε πραγματικό πόλεμο

21:04 - 28 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
«Χρησμός» Μπάιντεν: Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να «εξελιχθούν» σε πραγματικό πόλεμο
Την ανησυχία του για την κλιμάκωση των κυβερνοεπιθέσεων από τη Ρωσία επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν πραγματικό πόλεμο.

«Δείτε τι κάνει η Ρωσία ήδη για τις εκλογές του 2022 και την παραπληροφόρηση. Αυτή είναι καθαρά και ξάστερα παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας μας», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ημίωρης ομιλίας του προς τα στελέχη του γραφείου που συντονίζει και ελέγχει τη δράση των 17 διαφορετικών αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών (ODNI).

Ο Μπάιντεν διεμήνυσε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν «σε πόλεμο, αληθινό πόλεμο με τουφέκια».

«Εάν ποτέ καταλήξουμε σε ένα πόλεμο – ένα πραγματικό πόλεμο με ανταλλαγή πυρών με μια μείζονα δύναμη – πιστεύω ότι αυτό θα είναι συνέπεια μιας καταστροφικής κυβερνοεπίθεσης, που αυξάνει εκθετικά τις υπάρχουσες δυνατότητες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια ομιλία, ο Μπάιντεν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην απειλή της Κίνας, τονίζοντας ότι ο πρόεδρός της, Σι Τζινπίνγκ, «εννοεί μέχρι θανάτου ότι επιδιώκει να τη μετατρέψει στην πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη του κόσμου, καθώς και στη μεγαλύτερη οικονομία, ως τα μέσα της δεκαετίας του ’40».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:08 - 28 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.