ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίπεδα-ρεκόρ κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο

11:49 - 29 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Επίπεδα-ρεκόρ κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο
Η εμπιστοσύνη στην οικονομία της Ευρωζώνης άγγιξε επίπεδο-ρεκόρ τον Ιούλιο, με την επιχειρηματική δραστηριότητα να ανακάμπτει έπειτα από τη λήξη των lockdown.

Τα εργοστάσια της Ευρωζώνης έχουν ανάψει τις μηχανές τους στο φουλ, έχοντας λάβει ώθηση από την επικρατούσα παγκόσμια ανάκαμψη, ενώ οι καταναλωτές επενδύουν σε ταξίδια και υπηρεσίες, τις οποίες είχαν στερηθεί κατά το διάστημα που περέμειναν σε καραντίνα. 

Ο δείκτης οικονομικού κλίμακος αυξήθηκε στις 119 μονάδες. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή καταγραφής των στοιχείων το 1985. Τον Ιούνιο είχε διαμορφωθεί στις 117,9 μονάδες. Όσον αφορά τη βιομηχανία, η ενίσχυση της ζήτησης έχει ενισχύσει την αισιοδοξία των στελεχών, αν και δημιουργεί πιέσεις στην παραγωγική ικανότητα. Το κλίμα στον κλάδο υπηρεσιών κατέγραψε την υψηλότερή του «τιμή» από το 2007.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παράλληλα, αναβάθμισε τις οικονομικές του εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη το παρόν έτος και το επόμενο και αναμένει ότι το momentum θα ενισχυθεί για τις μεγαλύτερες οικονομίες τους επόμενους μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.