ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Εξαιρετικά σοβαρή η κατάσταση στο Τόκιο-Επέκταση έκτακτης ανάγκης

14:37 - 30 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Εξαιρετικά σοβαρή η κατάσταση στο Τόκιο-Επέκταση έκτακτης ανάγκης
Η Ιαπωνία αποφάσισε την Παρασκευή (30/7) να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε τρεις νομαρχίες κοντά στο Τόκιο, όπου φιλοξενούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά και στη δυτική νομαρχία της Οσάκα δεδομένου του ότι αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην πρωτεύουσα και στην υπόλοιπη χώρα.

Το Τόκιο, που βρίσκεται ήδη για τέταρτη φορά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την έναρξη της πανδημίας, ανακοίνωσε 3.300 νέα κρούσματα μετά από τον αριθμό ρεκόρ των 3.865 που καταγράφηκε χθες. Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, συνολικά, κατέγραψαν ρεκόρ και ανήλθαν σε 10.743.

Η έκρηξη κρουσμάτων έχει αρχίσει να επιβαρύνει το σύστημα υγείας με 64% των νοσοκομειακών κλινών στο Τόκιο, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για σοβαρά περιστατικά, να έχουν ήδη καταληφθεί από τα μέσα της εβδομάδας.

Τα νέα έκτακτα μέτρα ισχύσουν από τις 2 Αυγούστου έως και τις 31 Αυγούστου, ενώ η παρούσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και στη νότια νήσο Οκινάουα θα εξακολουθήσει να υφίσταται έως τις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα, ο οποίος γνωστοποίησε και τα τελευταία μέτρα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιασουτόσι, ο οποίος ηγείται της κυβερνητικής επιχείρησης για τη διαχείριση της πανδημίας, ανέφερε, επιπλέον, ότι ακόμη δεν έχει κορυφωθεί η αύξηση των κρουσμάτων.

«Η κατάσταση είναι υπερβολικά σοβαρή» υποστήριξε ενώπιον του κοινοβουλίου.

Η Ιαπωνία έχει επιβάλει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» σε διάφορες περιοχές, που βέβαια περιλαμβάνει κυρίως εθελοντική τήρηση των μέτρων, σε αντίθεση με άλλες χώρες που επιβάλλουν αυστηρά λοκντάουν.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν κουραστεί από την υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι και κάποια μπαρ αρνούνται να τηρήσουν τους περιορισμούς, ενόσω η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα είναι αργή.

Ο Νοριχίσα Ταμούρα, υπουργός Υγείας, υποστήριξε ότι η χώρα έχει εισέλθει σε ένα νέο «υπερβολικά τρομακτικό» στάδιο με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία παρότι δεν αυξάνεται η μετακίνηση των πολιτών και σημείωσε ότι η παραλλαγή Δέλτα είναι ένας βασικός παράγοντας.

«Θεωρώ ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να προβλέψουν ανησυχώντας πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτή η κατάσταση και θεωρούν αδιανόητο ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην κανονική καθημερινή τους ζωή», τόνισε ο ίδιος στην κοινοβουλευτική επιτροπή.

Αντίθετα με τους εθελοντικούς περιορισμούς και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε άλλες περιοχές της χώρας, το Ολυμπιακό χωριό στο Τόκιο που φιλοξενεί τους αθλητές και τους προπονητές τους υπερηφανεύεται για το ποσοστό -μεγαλύτερο του 80%- εμβολιασμών, την υποχρεωτική διενέργεια διαγνωστικών τεστ αλλά τον αυστηρό περιορισμό στις μετακινήσεις.

Οι διοργανωτές των Αγώνων ανέφεραν 27 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία συνδέονται με τους Ολυμπιακούς, περιλαμβανομένων τριών αθλητών, με τα οποία ο συνολικός αριθμός από την 1η Ιουλίου ανήλθε σε 220.

Λιγότερο από 30% των πολιτών στην Ιαπωνία είναι πλήρως εμβολιασμένο. Ο Νισιμούρα επανέλαβε ότι όλοι όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν θα μπορούν να το κάνουν μέχρι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.