ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε-Αντιεμβολιαστές:Το κοινό θα πληρώσει τη νωθρότητα και τη βλακεία τους

14:55 - 30 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
«Το ευρύ κοινό θα πρέπει να πληρώσει τη νωθρότητα και τη βλακεία των αντιεμβολιαστών», σημειώνει μέλος της γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina και τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Υπέρ της επιβολής περισσότερων περιορισμών στους ανεμβολίαστους τάσσεται και ο Πρόεδρος της Bundestag, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Το να μην εμβολιάζεται κάποιος δεν έχει σχέση με τον ορθολογισμό, αλλά μόνο με την ιδιοτέλεια», αναφέρει στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βόννης και μέλος της Leopoldina, Άρμιν Φαλκ, και συμπληρώνει ότι, επειδή οι παρενέργειες του εμβολίου είναι διαχειρίσιμες και τα οφέλη για την κοινωνία τεράστια, θα πρέπει να υπάρχει υποχρέωση εμβολιασμού.

Παράλληλα, ο κ. Φαλκ πιστεύει ότι τουλάχιστον η πρόσβαση σε εστιατόρια, ταξίδια και εκδηλώσεις θα πρέπει να γίνει πιο δύσκολη για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Εναλλακτικά, «οι συνεργάσιμοι θα είναι τελικά οι ανόητοι», σημειώνει χαρακτηριστικά και διευκρινίζει ότι εξαιρούνται τα άτομα τα οποία δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους.

Ο γερμανός οικονομολόγος υπογραμμίζει ακόμη ότι, το εάν ένα άτομο έχει εμβολιαστεί ή όχι θα πρέπει να συνεκτιμάται επίσης εάν, σε περίπτωση νέας επιβάρυνσης του συστήματος υγείας, χρειαστεί να γίνει επιλογή των ασθενών που θα διασωληνωθούν.

Σχολιάζοντας τη στάση του αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και Αρχηγό των Ελεύθερων Ψηφοφόρων Χούμπερτ Αϊβάνγκερ, που αρνείται να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τα εμβόλια, ο κ. Φαλκ αναφέρει: «Σκάσε και εμβολιάσου!». Εκφράζει δε την έκπληξή του για τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι αντιεμβολιαστές.

Και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτηρίζει ακατανόητη την απροθυμία κάποιων να εμβολιαστούν και εκτιμά ως απολύτως λογικό να δοθούν μεγαλύτερες ελευθερίες σε όσους εμβολιάζονται ή αναρρώνουν από την Covid-19. «Δεν μπορούμε να υποβάλλουμε αυτές τις ομάδες διαρκώς σε περιορισμούς που πρέπει να ισχύουν για τους ανεμβολίαστους», τονίζει στην Neue Osnabruecker Zeitung και ζητά «να δούμε πώς αντιμετωπίζουν το θέμα η Γαλλία και άλλες χώρες».

Μια κάποια κοινωνική πίεση, συνεχίζει, «δεν είναι λάθος». Η πλήρης προστασία εμβολιασμού για όσο το δυνατόν περισσότερους είναι η μοναδική ευκαιρία να τελειώσουμε με τον κορονοϊό και να κατοχυρώσουμε την ελευθερία μας, συμπληρώνει ο ίδιος και ζητά από τη Διαρκή Επιτροπή Εμβολιασμού (Stiko) να μελετήσει το ενδεχόμενο γενικής σύστασης για εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, αφού τα εμβόλια θεωρούνται ασφαλή από τους αρμόδιους φορείς.

«Δεν θέλω να ασκήσω κριτική στην Επιτροπή, αλλά μόνο να της υπενθυμίσω την ευθύνη της», εξηγεί ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, αναφερόμενος στο γεγονός ότι μέχρι τώρα η Stiko έχει εκδώσει σύσταση για τον εμβολιασμό μόνο των παιδιών άνω των 12 ετών που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. «Ως παππούς, ελπίζω τα εγγόνια μου να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.