ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπούλαρντ: Τέλος οι αγορές ομολόγων στη Fed τον ερχόμενο Μάρτιο

18:47 - 30 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Μπούλαρντ: Τέλος οι αγορές ομολόγων στη Fed τον ερχόμενο Μάρτιο
Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Federal Reserve) θα πρέπει να αρχίσει να επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων αυτό το φθινόπωρο και να τελειώσει μέχρι τον Μάρτιο, δήλωσε την Παρασκευή (30/7) ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ.

Σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Οικονομικό και Χρηματοπιστωτικό Κέντρο, ο Μπούλαρντ είπε ότι πιστεύει ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές «είναι πολύ καλά προετοιμασμένες» για τη απομείωση του προγράμματος (tapering).

Αυτή η στρατηγική θα έδινε στη Fed τη δυνατότητα να αυξήσει τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός δεν υποχωρήσει όσο αναμένει η Fed το 2022, τόνισε ο Μπούλαρντ. Σημείωσε ακόμη ότι αναμένει ισχυρότερη αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο β' εξάμηνο του 2021.

Η Fed αγοράζει 80 δισ. δολάρια σε ομόλογα δημοσίου και 40 δισ. δολάρια MBS κάθε μήνα από τον περασμένο Ιούνιο για να στηρίξει την οικονομία και να διατηρήσει τις οικονομικές συνθήκες ευνοϊκές.

Με την οικονομία να αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 6,4% τους τελευταίους έξι μήνες, η Fed άρχισε να συζητά πώς και πότε θα επιβραδύνει αυτές τις αγορές.

Για να προχωρήσει σε μείωση των αγορών της, η Fed έχει θέσει ως προϋποθέσεις τη «σημαντική» περαιτέρω πρόοδο στον τομέα της απασχόλησης απασχόληση και τη σταθεροποίηση του πληθωρισμού στο 2%.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:02 - 30 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.